Sfantul Gheorghe - Ocrotitorul Severinului

Joi, 19 aprilie, Episcopia Severinului si Strehaiei organizeaza Hramul Catedralei Episcopale, cu prilejul praznuirii Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Sfanta Liturghie arhiereasca va fi savarsita in pridvorul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, incepand cu ora 09.00, de un sobor de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in frunte cu Inaltpreasfintitul Parinte Acad.

Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolit al Olteniei.

Raspunsurile la strana vor fi date de corul "Kinonia" al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

Sarbatoarea Sf. Mare Mucenic Gheorghe este pentru credinciosii municipiului Drobeta Turnu Severin momentul de care se leaga mai multe evenimente bisericesti. Acum 8 ani de zile era intronizat primul episcop al reinfiintatei Eparhii a Severinului si Strehaiei, in persoana Prea Sfintitului Parinte Nicodim Nicolaescu iar acum 7 ani era inaugurat postul de radio Lumina al Episcopiei Severinului si Strehaiei.

La acest moment, Episcopia Severinului si Strehaiei va invita sa participati la aceasta mare sarbatoare, pentru ca impreuna sa-i multumim Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si sa pasim pe drumul slujirii lui Hristos, Care a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, pentru a ne darui noua, oamenilor, Calea mantuirii si Viata vesnica.

In incheiere, trebuie sa mentionam faptul ca de cativa ani, prin binecuvantarea Intaistatatorului Eparhiei noastre, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este sarbatorit la Catedrala Episcopala din Dr.Tr.Severin, joi in Saptamana Luminata.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

17 Aprilie 2012

Vizualizari: 930

Voteaza:

Sfantul Gheorghe - Ocrotitorul Severinului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE