Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos - hramul catedralei Mitropolitane

Joi, 15 septembrie, de sarbatoarea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, “Mitropolitul Timisoarei si ocrotitorul Banatului”, catedrala mitropolitana din Timisoara isi praznuieste patronul spiritual.

Slujbele religioase oficiate cu acest prilej vor debuta miercuri, 14 septembrie, incepand cu orele 19:00, cu slujba Vecerniei unita cu Litia, urmata de procesiunea cu moastele Sf.

Ierarh Iosif cel Nou de la Partos. Apoi, de la miezul noptii va fi savarsita Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, catedrala mitroplitana fiind deschisa pelerinilor banateni pe intreg parcursul noptii.

In ziua praznicului, de la ora 6:00 va fi oficiata Utrenia, apoi de la 7:00 Taina Sfantului Maslu, iar de la ora 9:30 Sfanta Liturghie arhiereasca.

Din incredintarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie va fi oficiata de Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi.

In continuarea programului, dupa slujba Vecerniei de la ora 18:00 va avea loc un concert de imne religioase, sustinut de Corul Catedralei Mitropolitane.

Vineri, 16 septembrie de la ora 7:30 va avea loc Sfanta Liturghie, iar seara, de la ora 18:00 slujba Acatistului Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

15 Septembrie 2011

Vizualizari: 754

Voteaza:

Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos - hramul catedralei Mitropolitane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE