Sfantul Ierarh Spiridon sarbatorit in Galati

Astazi, 12 decembrie 2011, biserica „Sfantul Ierarh Spiridon” din Galati si-a sarbatorit hramul. Sarbatoarea a inceput inca de aseara cu savarsirea slujbei Vecerniei si a litiei. Dis de dimineata curtea bisericii a devenit neincapatoare, mii de credinciosi asezandu-se la rand pentru a se inchina icoanei facatoare de minuni a Sfantului Spiridon, coada ajungand mult in strada.

Sfanta Liturghie a fost savarsita de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos in sobor de preoti si diaconi iar raspunsurile la strana au fost date de copiii de la Centrul de zi al parohiei. Ei s-au impartasit la final cu Trupul si Sangel Domnului, alaturi de ceilalti credinciosii din parohie.



Inaltpreasfintia Sa a tinut cuvantul de invatatura afara pe scena altarului de vara unde se aflau majoritatea celor prezenti, si a apreciat legatura sfanta dintre venirea moastelor Sfantului Ierarh Spiridon cu ocazia serbarilor dedicate SfantuluI Apostol Andrei si aceasta parohie ocrotita de aceast mare ierarh. In curte au fost amplasate fotografii menite sa aduca aminte de venirea sfantului la Galati, eveniment care va ramane in istoria Eparhiei Dunarii de Jos. Inaltpreasfintia Sa a apreciat in mod deosebit pe preotul paroh si vasta lucrare social-filantropica desfasurata in parohie, dandu-l ca exemplu pentru toti slujitorii altarelor din judetele Galati Braila.

La final s-a facut o rugaciune de multumire urmata de un recital de colinde al batranilor din localitatea Piscu, imbracati in costume traditionale. S-au oferit pachete cu mancare credinciosilor cu posibilitati reduse si ierarhul Dunarii de Jos a mers in centrul de zi pentru a binecuvanta pe copilasii care vin aici zilnic.

Biserica „Sfantul Spiridon” construita in partea a II-a a secolului al XVIII-lea este unul dintre cele mai semnificative obiective bisericesti din Galati. Istoria acestui sfant locas inregistreaza evenimente si fapte care alcatuiesc o adevarata cronica sfanta a vietii bisericesti din orasul de la Dunare, in ultimele doua secole si jumatate.

Sursa: edj.ro

 

.

12 Decembrie 2011

Vizualizari: 913

Voteaza:

Sfantul Ierarh Spiridon sarbatorit in Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE