Sfintele moaste de la Schitul Prodromu ajung la Cluj-Napoca

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, luni, 12 septembrie, vor sosi la Cluj-Napoca moastele Sfantului Ioan Botezatorul, ale Sfantului Apostol si Evanghelist Matei, ale Sfantului Mare Mucenic si Arhidiacon Stefan si ale Sfintei Mucenite Varvara, aduse de la Schitul romanesc Prodromu din Sfantul Munte Athos.
Insotite de o delegatie de parinti athoniti, sfintele oseminte vor fi primite in jurul orei 17.00, in curtea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul si de un sobor de preoti.

In procesiune, sfintele moaste vor fi duse la Catedrala Mitropolitana si, dupa ce se va face inconjurul catedralei, vor fi asezate spre inchinarea credinciosilor, iar Parintele Mitropolit Andrei va adresa un cuvant de bun-venit. Preasfintitul Vasile va oficia slujba Privegherii, de la ora 18.

00, in timpul careia credinciosii se vor putea inchina sfintelor moaste. Catedrala va ramane deschisa atat timp cat va fi nevoie pentru inchinarea tuturor credinciosilor.

Programul slujbelor ne-a fost detaliat de eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pr. arhim. Teofil Roman: „Marti, 13 septembrie, la ora 8.00, programul liturgic va incepe cu Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, dupa care se vor citi Ceasurile I, III si VI, iar apoi, la ora 9.30, Preasfintitul Vasile va sluji Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La ora 16.00 sfintele moaste vor fi scoase din catedrala si se vor indrepta spre Manastirea Casiel, unde vor ramane pana a doua zi, dupa Sfanta Liturghie”.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

12 Septembrie 2011

Vizualizari: 770

Voteaza:

Sfintele moaste de la Schitul Prodromu ajung la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE