Sfintii Apostoli Petru si Pavel, cinstiti in mod deosebit la Penitenciarul Gherla

Sfintii Apostoli Petru si Pavel, pomeniti ieri in calendarele ortodoxe, sunt ocrotitorii sistemului penitenciar din Romania.

Cu acest prilej, persoanele private de libertate din Penitenciarul Gherla au primit ieri vizita Preasfintitului Episcop Vasile Somesanul. Ierarhul a oficiat in capela unitatii de detentie, incepand cu ora 10, Sfanta Liturghie, in sobor de preoti si diaconi.

Au participat la slujba cadrele penitenciarului impreuna cu apartinatorii. S-au putut bucura de Sfanta Liturghie arhiereasca si detinutii pentru ca slujba s-a transmis in direct si in celulele penitenciarului prin intermediul televiziunii cu circuit inchis.

Sarbatoarea a fost marcata la Penitenciarul Gherla pe tot parcursul saptamanii prin organizarea de activitati religioase, sportive si cultural artistice. Potrivit parintele misionar Petru Dragan au fost organizate in aceasta perioada dezbateri, concursuri si mese rotunde cu participarea diferitilor invitati. In plus, in fiecare zi a acestei saptamani s-a citit acatistul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, sfinti ce au fost alesi ocrotitorii sistemului penitenciar in urma protocoalelor semnate in 2004 intre Patriarhia Romana si Ministerul Justitiei.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

30 Iunie 2014

Vizualizari: 525

Voteaza:

Sfintii Apostoli Petru si Pavel, cinstiti in mod deosebit la Penitenciarul Gherla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE