Sfintii Trei Ierarhi, cinstiti de teologii clujeni

Profesorii şi studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca îi vor sărbători pe 30 ianuarie, pe Sfinţii Trei Ierarhi, ocrotitorii învăţământului teologic.

Manifestările la unitatea de învățământ vor debuta joi, 28 ianuarie, când de la ora 17:00, în Aula facultății va avea loc o masă rotundă pe tema: Educație, Cultură și Spiritualitate la Sfinții Trei Ierarhi.

Vineri, 29 ianuarie, tot de la ora 17, în Aula Magna a Facultății, etnologul Gelu Furdui va susține o conferință despre Pădurea în credințe, zicători, poezie și cântec popular. Conferința va fi urmată de un concert coral, susținut de corul de cameră „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Pr. Prof. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care ne prezintă programul integral al manifestărilor.

În ziua de pomenire a Sfinților Trei Ierarhi, sâmbătă, 30 ianuarie, la Catedrala Mitropolitană va fi oficiată Sfânta Liturghie. Vor sluji, alături de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, un sobor de preoți și diaconi, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la Seminarul Teologic din municipiu. Răspunsurile la strană vor fi date de corurile celor două instituții de învățământ teologic.

Andreea Pâgleșan
Sursa: radiorenasterea.ro

20 Ianuarie 2016

Vizualizari: 323

Voteaza:

Sfintii Trei Ierarhi, cinstiti de teologii clujeni 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfintii Trei Ierarhi

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE