Sfintire de biserica la Hoghiz

În ultima duminică din luna august, credincioşii din localitatea Hoghiz, judeţul Braşov au participat la un eveniment istoric pentru comunitatea din apropierea oraşului Rupea. Biserica nouă din sat, închinată Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul şi Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a fost târnosită de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Sărbătoarea a adunat şi credincioşi din alte parohii învecinate, soborul slujitor fiind format din preoţi din satele apropiate, amintindu-l aici şi pe protopopul de Rupea, Alexandru Petrica. Ierarhul a sfinţit şi clopotele bisericii, precum şi o troiţă din incintă, iar la interiorul locaşului de cult a zidit Sfânta Masă şi a târnosit pictura.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea bisericii. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul “Anatoly” din Braşov.

Credincioşii au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar şi să cinstească moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, aduse într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

24 de ani de osteneli

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a tâlcuit Evanghelia lucrătorilor în vie şi i-a îndemnat pe toţi preoţii şi credincioşii să fie vrednici ostenitori în ogorul Domnului. Părintele Mitropolit i-a felicitat pe toţi cei din Hoghiz pentru truda din cei 24 de ani, depusă pentru ridicarea aici a unei frumoase biserici.

La final, ierarhul i-a hirotesit iconomi stavrofori pe protopopul de Rupea, Alexandru Petrica şi pe preotul slujitor de la Hoghiz, părintele Nicolae Scârneci. Ierarhul a oferit acte de cinstire binefăcătorilor şi Primăriei Hoghiz, iar părintele Nicolae Scârneci i-a mulţumit ierarhului, preoţilor şi tuturor oaspeţilor pentru prezenţa la această mare sărbătoare a comunităţii.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

01 Septembrie 2015

Vizualizari: 400

Voteaza:

Sfintire de biserica la Hoghiz 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE