Sfintirea bisericii din Icloda

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a efectuat duminica aceasta o vizită pastorală în Parohia Icloda din Protopopiatul Timișoara II. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Slujba de târnosire a bisericii parohiale cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului”, trecută recent printr-un amplu proces de consolidare și renovare, prin purtarea de grijă a preotului paroh Florian Maxim și cu sprijinul a numeroși credincioși din parohie și nu numai.

Sfântul locaș a fost construit în anul 1901, însă, datorită vitregiilor vremii, acesta nu a fost târnosit, ci doar binecuvântat, neavând așezate în masa Sfântului Altar sfinte moaște. În urma muncii deosebite realizate în ultimii doi ani de către enoriași și preotul paroh, biserica a fost pregătită de târnosire și dotată cu toate cele necesare slujirii, fiind renovată atât în exterior, cât și în interior, cu ajutorul financiar și sprijinul susținut al autorităților locale și a numeroși oameni de bine din zonă.
Alături de localnici, la slujba de târnosire au participat reprezentanți ai autorităților locale, preoți de la mai multe parohii din cuprinsul eparhiei, credincioși din localitățile învecinate și din Timișoara.

După sfințire, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor impresionant de preoți și diaconi, condus de pr. Ionel Popescu, vicar eparhial și pr. Mircea Szilagyi, protopopul Protoieriei Timișoara II.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bărbătesc al Parohiei Giroc din Protopopiatul Timișoara II.

După slujbă, Chiriarhul l-a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Florian Maxim, în semn de prețuire și apreciere pentru eforturile depuse alături de credincioși în lucrarea de renovare și înfrumusețare a sfântului locaș. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a acordat mai multe acte de cinstire celor care au contribuit în mod deosebit la această lucrare.
În final, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învățătură referitor la pericopa evanghelică duminicală de la Luca 7, 11-16 ce istorisește minunea Învierii fiului văduvei din Nain, săvârșită de către Mântuitorul Hristos.

Potrivit tradiției din ziua de târnosire a bisericii, toți credincioșii prezenți au avut posibilitatea la încheierea slujbelor să intre și să se închine în Sfântul Altar.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

20 Octombrie 2015

Vizualizari: 315

Voteaza:

Sfintirea bisericii din Icloda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE