Simpozion dedicat parintelui Ene Braniste, la Sibiu

Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu gazduieste astazi, 29 noiembrie Simpozionul stiintific “Parintele Profesor Ene Braniste-ctitor de scoala liturgica romaneasca”. Lucrarile au fost prezidate de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, participand profesori de Teologie Liturgica de la mai multe universitati din tara, cadre didactice, doctoranzi si studenti.



Simpozionul de la Sibiu a fost precedat de Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului si un sobor de preoti si diaconi in capela Facultatii de Teologie. La slujba religioasa a participat IPS Mitropolit Laurentiu, preoti profesori de la mai multe facultati de Teologie din tara, cadre didactice universitare si grupuri de studenti teologi. Dupa Sfanta Liturghie, IPS Mitropolit Laurentiu si soborul slujitor au oficiat un parastas pentru parintele profesor Ene Braniste si doamna preoteasa Ecaterina Braniste.

Simpozionul dedicat marelui liturgist a avut loc, mai apoi, in Aula “Mitropolit Ioan Metianu”, fiind prezenti, pe langa oaspetii amintiti, si decanul facultatii sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, preoti si alti invitati.

In cuvantul inaugural, IPS Mitropolit Laurentiu le-a urat bun-venit liturgistilor din intreaga tara si a evidentiat locul fruntas pe care il ocupa parintele Braniste in teologia romaneasca.

Comunicarea stiintifica a ierarhului s-a intitulat “Viata ca o liturghie. Actualitatea operei Parintelui Profesor Ene Braniste la 100 de ani de la nasterea sa” si a subliniat unicitatea activitatii de cercetare a marelui liturgist.

La intalnirea de la Sibiu s-a discutat proiectul si statutul Asociatiei liturgistilor din Romania, precum si posibilitatea fondarii unei reviste de specialitate si alegere colectivului redactional.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Noiembrie 2013

Vizualizari: 738

Voteaza:

Simpozion dedicat parintelui Ene Braniste, la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE