Simpozionul national 'Managementul problemelor de comportament in mediul scolar'

La Colegiul National „Roman Voda“ din Roman a avut loc, in perioada 20-21 februarie 2011, Simpozionul national „Managementul problemelor de comportament in mediul scolar“, editia a II-a. Manifestarea a fost organizata de Colegiul National „Roman Voda“, in colaborare cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfantul Gheorghe“ din Roman.

Dupa cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector in probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, la aceasta editie, desfasurata sub coordonarea prof. Maria Lozinca de la Colegiul National „Roman Voda“, au participat peste 70 de profesori si preoti din judetele Neamt, Suceava, Iasi, Bacau, Tulcea, Dolj, Gorj si Botosani.

Simpozionul si-a propus sa abordeze o tema de stricta actualitate din spatiul scolii: managementul eficient al activitatii educationale concrete, cu accent pe disciplinarea pozitiva a copilului/ adolescentului, in scopul identificarii si adoptarii strategiilor adecvate de prevenire a problemelor de comportament in mediul scolar.

„Managementul educational poate fi considerat o activitate dificila, pozitionata intre stiintele educatiei si arta. Demersul nostru pledeaza, o data in plus, pentru implicarea tuturor agentilor de socializare (familie, scoala si comunitate) mai degraba in procesul de preventie, decat in cel de remediere a unei probleme de comportament. Intentia noastra este de a constientiza lumea scolii, intr-o alta forma, asupra faptului ca managementul educational trebuie facut profesionist, de oameni care stapanesc arta manageriala a colectivelor de elevi, de oameni echilibrati care iubesc cu adevarat copiii si educatia“, a declarat prof. Maria Lozinca. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

22 Februarie 2011

Vizualizari: 724

Voteaza:

Simpozionul national 'Managementul problemelor de comportament in mediul scolar' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE