Slujba Privegherii la Manastirea Bistrita Olteana in cinstea Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul

Cu prilejul sarbatorii inchinate Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul, la Manastirea Bistrita Olteana din judetul Valcea, in aceasta dupa amiaza, de la orele 17:00, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat slujba Privegherii. Credinciosii prezenti la slujba au avut posibilitatea sa se inchine la racla cu moastele Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul, ocrotitorul Manastirii Bistrita, care se afla la loc de cinste in biserica manastirii.



Programul liturgic a inceput cu Vecernia unita cu Litia si a continuat cu Utrenia si Miezonoptica, urmand ca maine sa fie oficiat Acatistul Sfantului Grigorie Decapolitul si Sfanta Liturghie arhiereasca.

Dupa slujba Vecerniei unita cu Litia Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a tinut un cuvant de invatatura in care a elogiat viata si activitatea Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul.

La slujba Privegherii au mai luat parte si Parintele Protos. Ioanichie, staretul Manastirii Turnu si Parintele Protos. Varsanufie, staretul Manastirii Patrunsa, impreuna cu preoti si numerosi credinciosi din Eparhie, precum si pelerini din intreaga tara.

Sursa: arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

20 Noiembrie 2012

Vizualizari: 905

Voteaza:

Slujba Privegherii la Manastirea Bistrita Olteana in cinstea Sfantului Cuvios Grigorie Decapolitul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE