Slujba de Te Deum cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Ierarhului Tomisului

Miercuri, 12 decembrie, incepand cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Dupa Sfanta Liturghie va fi oficiata slujba de Te Deum cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Ierarhului Tomisului.

Te Deum-ul este o slujba religioasa de multumire si de lauda adusa lui Dumnezeu in anumite ocazii festive din viata personala sau din viata sociala a credinciosilor.

Nascut in anul 1955 in localitatea Dorna Arini, jud. Suceava, IPS Teodosie a absolvit facultatea de Teologie in anul 1980, sase ani mai tarziu intrand in invatamantul universitar, la Facultatea de Teologie din Bucuresti. In anul 1999 a obtinut titlul de Doctor in Teologie, iar din anul 2005 este si Doctor in Muzica.

Din anul 1994 a devenit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, data de 8 aprilie 2001 reprezinta ziua in care a fost instalat in scaunul de Arhiepiscop al Tomisului. Timp de zece ani, din anul 2002, a fost decan al Facultatii de Teologie „Sf. Ap. Andrei” (Universitatea „Ovidius”), iar din aprilie 2012 este Prorector cu relatii internationale si studenti straini (Universitatea „Ovidius”).

IPS Teodosie a participat la sute de conferinte teologice nationale si internationale, este membru in diverse asociatii: Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (2003), Centrul de Studii si Cercetari Religioase si Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaica, crestina si islamica) (Facultatea de Teologie - Universitatea Ovidius - Constanta, 2006), International Consortium for Law and Religion Studies (Faculty of Law, University of Milan, 2009).

In decembrie 2002 a primit distinctia „Steaua Romaniei in grad de Cavaler”, iar in 2010 Diploma de excelenta a Asociatiei Nationale a Corurilor din Romania pentru promovarea artei corale romanesti, religioase si laice in viata culturala a Eparhiei.

Biroul de Comunicare

.

11 Decembrie 2012

Vizualizari: 629

Voteaza:

Slujba de Te Deum cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Ierarhului Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE