Slujire chiriarhala la Manastirea Nera

In cea de-a treia duminca a Postului Mare, inchinata cinstirii Sfintei Cruci, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului s-a aflat in mijlocul obstii monahale de la Manastirea Nera din judetul Caras-Severin. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvantat cu aghiasma noul paraclis al asezamantului, inchinat Buneivestiri, dar si celelalte paraclise din incinta, inchinate Sfantului Ierarh Nicolae si Sfantului Ioan Rusul. In continuare, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, ierarhul a savarsit Sfanta Liturghie, in cadrul careia a hirotonit pe diaconul Cristian Petru Maidan intru preot pe seama Parohiei Tarnova din Protopopiatul Resita si intru diacon pe tanarul teolog Alexandru Rogobete. La slujba au participat, alaturi de soborul de maici si surori, autoritati locale, dar si un numar mare de credinciosi, care s-au impartasit cu Dumnezeiestile Taine.

La ceas de seara, Chiriarhul caransebesean a oficiat slujba tunderii in monahism pentru patru maici si slujba rasoforiei pentru trei surori, toate din obstea monahala a Manastirii Nera.

In aceeasi zi, ierarhul, insotit de dr. Pavel Chirila, a vizitat santierul viitoarei Clinici Nera, primul asezamant de recuperare oncologica din Romania, care va incorpora si un centru de cercetare. Acesta se va ingriji de tratamentul bolnavilor de cancer in stadii initiale: aflarea vestii, debutul bolii, depistarea precoce. Pacientii vor beneficia de o cura de 14 zile, pe durata caruia li se vor asigura servicii de psihoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, dietoterapie, educare pentru mentinerea unui stil corect de viata. Intrucat cercetarea este unul dintre principalele scopuri ale infiintarii centrului, acesta va include un departament axat pe evaluarea metodelor de recuperare, dar si unul dedicat depistarii precoce a cancerului.

Amplasata in Valea Nerei, intr-o zona ferita de poluare si organizata ca o structura de tip sanatorial, viitoarei clinici i s-a pus piatra de temelie de catre Preasfintitul Parinte Lucian in 25 septembrie 2012, fiind programata sa isi deschida portile la finalul primului trimestru din 2014. Clinica Nera este construita printr-un proiect co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala, cu o valoare totala de aproximativ 4,5 milioane de euro, 70% din aceasta suma fiind asigurata de fondurile europene, iar restul prin contributie locala si voluntara.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Martie 2014

Vizualizari: 563

Voteaza:

Slujire chiriarhala la Manastirea Nera 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Manastirea Nera

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE