Studentii teologi de la Sibiu au donat sange

Peste 30 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au donat sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață”.

Studenții au mers luni, 16 octombrie, la Centrul de Tranfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Județean Sibiu și au donat sânge pentru a veni în sprijinul bolnavilor internați în unitățile medicale din județ.

Activitatea a fost organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială și Asociația „Filantropia Ortodoxă”, filiala Sibiu.

„Mulțumim Facultății de Teologie «Sfântul Andrei Șaguna» din Sibiu care ne-a sprijinit în cadrul Campaniei «Donează sânge, salvează o viață» și astăzi ne-a trimis studenți care s-au alăturat celor ce sprijină bolnavii din spitale. Ne aflăm la ediția a treia a campaniei implementate în Arhiepiscopia Sibiului. Avem până în prezent aproximativ 1400 de donatori în județele Sibiu și Brașov și ne bucurăm de colaborarea cu mai multe instituții care ne-au ajutat în această campanie și sperăm că ne vor ajuta în continuare”, ne-a spus inspectorul Marius Talmațchi de la Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului.

În sprijinul bolnavilor
Recent, campaniei inițiate de Patriarhia Română s-au alăturat nouă studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Tot în această săptămână vor dona sânge în cadrul campaniei și mai mulți ofițeri ai Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Campania „Donează sânge, salvează o viață” a fost inițiată de Patriarhia Română și are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

17 Octombrie 2017

Vizualizari: 453

Voteaza:

Studentii teologi de la Sibiu au donat sange 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

donare sange

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE