Targ national de obiecte religioase la Iasi


Targ national de obiecte religioase la Iasi

Iconari specialisti in interpretarea picturii bizantine, fauritori de clopote si candelabre, sculptori de catapetesme si scaune arhieresti, ateliere manastiresti de vesminte sfinte, producatori de masini de brodat si cusut care folosesc soft cu model bizantin si editori de carte si revista crestina, cu totii isi dau intilnire saptamana viitoare la Iasi, la Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti (TOB). Singurul targ crestin din Romania se afla la cea de-a patra editie la nivel national si pentru a doua oara la Iasi.

"In acest an vor fi mai multe premiere. La targ vor participa 7 edituri de carte crestina, fata de una singura in 2007. De asemenea, vizitatorii vor putea gusta vestitul vin liturgic de Santorini si vor putea gasi cadouri crestine pentru Mos Nicolae si pentru Craciun", a declarat Andrei Epure, managerul de proiect TOB.


Expozantii prezenti in acest an la Iasi sunt din Romania, Grecia, Austria si Ucraina. "Grecii expun icoane tesute si decoratiuni interioare crestine, materiale pentru vesminte, iar austriecii vor aduce la Iasi clopote de peste o tona care pot reproduce singure Imnul Europei sau Fur Elise", a mai precizat Andrei Epure.

TOB se va desfasura in perioada 13-15 noiembrie la Complexul Expozitional Providenta, iar intrarea vizitatorilor va fi libera. "La TOB sint asteptati IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Calinic, PS Ioachim Bacaoanul, arhiereu vicar al episcopiei Romanului, PS Corneliu, arhiereu al episcopiei Husilor, inalti ierarhi ai BOR si personalitati din Iasi", a declarat Andrei Epure.

Ioana POPA

Sursa: ziaruldeiasi.ro

.

10 Noiembrie 2008

Vizualizari: 973

Voteaza:

Targ national de obiecte religioase la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE