Tarnosirea bisericii parohiei Timisoara Nord

De sarbatoarea “Sfintilor Imparati Constantin si Elena”, Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a oficiat slujba de tarnosire a bisericii parohiei Timisoara-Nord, cu hramul “Sfantul Ierar Nicolae” din campusul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB). La slujba au participat numerosi enoriasi ai parohiei nou- infiintate, precum si studenti si profesori de la universitatea timisoreana.

Dupa slujba, Preasfintitul Paisie Lugojanul, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, format din studenti si absolventi ai facultatii de Teologie din Timisoara, fosti elevi ai parintelui paroh Nicolae Belean, profesor de muzica bisericeasca. In final, Ierarhul a transmis parintelui paroh Nicolae Belean, precum si tuturor ostenitorilor si binefacatorilor sfantului lacas, binecuvantarea si felicitarile Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Nicolae al Banatului, incredintandu-i totodata, de sprijinul si dragostea parinteasca a Intaistatatorului eparhiei.

Biserica cu hramul “Sfantul Ierarh Nicolae” a parohiei Timisoara Nord a fost construita intre anii 2007- 2012 pe un teren pus la dispozitie de conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusa de Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, la 2 mai 2007. Sfantul lacas deserveste nevoile spirituale ale credinciosilor din aceasta zona a orasului, precum si ale studentilor si profesorilor de la universitatea din Calea Aradului.

Inca de la infintarea parohiei, din anul 2007, parintele paroh Nicolae Belean s-a bucurat de sprijinul si ajutorul financiar al universitatii, un rol deosibit avandu-l prof. univ. dr. Alexandru Moisuc, rector al USAMVB Timisoara si prof. univ. dr. Aurel Lazureanu, decanul Facultatii de Horticultura si Silvicultura.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

 

.

21 Mai 2012

Vizualizari: 825

Voteaza:

Tarnosirea bisericii parohiei Timisoara Nord 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE