Te Deum la statuia lui Stefan cel Mare si Sfant

 

Un sobor alcatuit din peste 20 de preoti, condusi de catre PS arhiereu vicar Ioachim Bacauanul, secondat de preotul doctorand Aurel Florin Tuscanu, protopopul de Roman, a oficiat, ieri, 27 decembrie, de Sfantul Stefan, langa statuia voievodului Moldovei, Stefan cel Mare, din cartierul Favorit, un Te Deum. Slujba de preamarire a lui Dumnezeu a fost ascultata cu piosenie de catre romascanii aflati la orele dupa-amiezii in zona, precum si de catre primarul municipiului Roman, Dan Ioan Carpusor, functionari ai administratiei publice locale, precum si de alti invitati de marca. Preotul protopop Florin Tuscanu a opinat ca acest eveniment este un fel de bilant al anului 2006, un an greu atat pentru cler, cat si pentru crestinii ortodocsi din zona Romanului.

"Te Deum-ul, aceasta cantare bisericeasca in psalmi, se constituie ca o fierbinte rugaciune adresata Domnului, pentru a avea grija de prea umilii sai supusi. Am ales ca loc pentru oficierea acestui Te Deum statuia lui Stefan cel Mare si Sfant, al carui brat si spirit a ocrotit si ocroteste frumoasele tinuturi ale Moldovei.

Aceasta rugaciune adusa bunului Dumnezeu acum la sfarsit de an a fost inaltata pentru ca milostivenia Tatalui Ceresc sa se coboare si peste aceste tinuturi greu incercate. Avem nevoie de pronia cereasca pentru a razbate intr-o mare familie, a Europei", a declarat preotul protopop Aurel Florin Tuscanu. Crestinii ortodocsi au ascultat, ieri, 27 decembrie, in toate bisericile din jurul Romanului si in special in cele care poarta binecuvantatul hram Sfantul Apostol, Intaiul Mucenic si Arhidiacon Stefan, slujbele de pomenire ale acestuia.

 

Sursa: Monitorul de Neamt

.

28 Decembrie 2006

Vizualizari: 4229

Voteaza:

Te Deum la statuia lui Stefan cel Mare si Sfant 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE