Turneu al Coralei Psalmodia Transylvanica in Anglia

Corala Psalmodia Transylvanica a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj va merge in aceste zile intr-un turneu in Anglia. Tinerii teologi, membrii ai grupului coral, impreuna cu pr. prof. univ. dr.

Vasile Stanciu, dirijorul grupului si decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca vor participa duminica la hramul bisericii din Northampton. Cu acest prilej membrii coralei Psalmodia Transylvanica vor participa la Sfanta Liturghie oficiata in locasul de cult cu hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. La slujba va fi prezent si Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale si Meridionale.

Cu ocazia acestei sarbatori va fi lansata si o carte ce cuprinde Sfanta Liturghie in limba Engleza. Detalii a oferit pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu: „La invitatia pr. Florin Simionca din parohia Intrarea in Biserica a Maicii Domnului din Northampton, Anglia, si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, dar si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Iosif, al Europei Occidentale si Meridionale, insotit de un grup de studenti si de doctoranzi la muzica bisericeasca, membri ai Corului de Camera Psalmodia Transylvanica, voi participa la hramul bisericii Intrarea in Biserica a Maicii Domnului din cadrul parohiei din Northampton, Anglia. La aceasta Sfanta Liturghie, care va fi oficiata duminica, in data de 25 noiembrie, va participa si Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale si Meridionale. Cu aceasta ocazie, va fi lansata si cartea ce cuprinde cantarile Sfintei Liturghii in limba engleza, o adaptare muzicala a melodiilor psaltice la textul Sfintei Liturghii in engleza. Am alcatuit aceasta lucrare pentru a oferi preotilor nostri din diaspora, in special pentru cei din Anglia si din intregul Regat Unit al Marii Britanii, un instrument de misiune, avand in vedere ca foarte multi englezi se convertesc la ortodoxie si au nevoie d o carte de cult pe care s-o foloseasca in activitatea lor duhovniceasca”.

Turneul Coralei Psalmodia Transylvanica a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj se desfasoara cu binecuvantarea IPS Parinte Mitropolit Andrei.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

25 Noiembrie 2012

Vizualizari: 478

Voteaza:

Turneu al Coralei Psalmodia Transylvanica in Anglia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE