Un nou an universitar la Facultatea de Teologie din Alba Iulia

Miercuri, 1 octombrie 2014, începând cu ora 12.00, la Alba Iulia a avut loc slujba de Te-Deum, săvârșită cu ocazia începutului noului an universitar al studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Ceremonia a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoţi – cadre didactice ale Facultăţii de Teologie albaiuliene. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un părintesc cuvânt de învăţătură, în care i-a făcut conştienţi pe cei prezenţi că acum, prin studiu şi rugăciune, se pune temelia slujirii viitoare. În încheiere, le-a transmis teologilor câteva sfaturi duhovniceşti, legate de felul în care se poate împleti viaţa spirituală cu înţelepciunea dobândită prin studiu, îndemnându-i să asimileze bine, să evite răul şi să guste din bogăţiile trimise de Dumnezeu.



La acest important eveniment al mediului universitar albaiulian, au luat parte dascăli ai Facultăţii de Teologie, studenţi ai diferiţilor ani de studii, părinți și rude ai acestora, reprezentanți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și invitați.

Pr. Florin Croitoru

Sursa: reintregirea.ro

.

02 Octombrie 2014

Vizualizari: 365

Voteaza:

Un nou an universitar la Facultatea de Teologie din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE