Zi de sarbatoare la Parohia Recea Mica

La sărbătoarea Sfintei Cuvioase Maici Parascheva, Preasfințitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Recea Mică, Protopopiatul Zalău. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei, ce are ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte Preacucernicul Părinte Gabriel Gârdan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, părinții protopopi ale celor trei protopopiate din Eparhie, Preacucernicul Părinte Ștefan Lucaciu, protopopul Zalăului, Preacucernicul Părinte Dan Dregan, protopopul Jiboului, Preacucernicul Părinte Dan Haiduc, protopopul Șimleului Silvaniei, Preacucernicul Părinte Dorinel Crecan, de la Parohia Mesteacăn, Preacucernicul Părinte Mihai-Adrian Dobocan, parohul comunității, Preacucernicul Părinte Mihai Dobocan de la Parohia Gălpâia și Preacucernicul Părinte Rareș Tărniceru, preot misionar în cadrul Protopopiatului Zalău.

Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii a fost făcută o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultima perioadă la locașul de cult. Pentru întreaga activitate desfășurată, Preasfințitul Părinte Petroniu a hirotesit pe părintele Mihai-Adrian Dobocan iconom stavrofor. Un dar de mare preț pentru părintele Mihai a fost conferirea de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a Ordinului Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru clerici, ordin care i-a fost înmânat de către Preasfințitul Părinte Petroniu.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat distincția Crucea Sălăjană pentru mireni domnilor Alexandru-Pițigoi-Oltean și Teodor Tonea. Totodată au fost acordate diplome de apreciere persoanelor care s-au evidențiat în mod deosebit pe parcursul derulării lucrărilor.

Parohia Recea Mică este o parohie nouă, fiind înființată abia în anul 2006, primul paroh al acestei comunități fiind Preacucernicul Părinte Mihai Dobocan, acesta fiind hirotonit preot odată cu înființarea parohiei. Inițial slujbele erau săvârșite într-o capelă amenajată în fosta școală a satului, acum desființată, populația fiind mult îmbătrânită, în momentul acesta în sat locuind aproximativ 30 de familii de credincioși.

Odată cu înființarea parohiei s-a purces și la ridicarea unui locaș de cult. Biserica, de o arhitectură aparte, a fost pusă sub ocrotirea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Locașul de cult a fost târnosit de către Preasfințitul Părinte Petroniu în anul 2013.

Sursa: radiorenasterea.ro

16 Octombrie 2015

Vizualizari: 502

Voteaza:

Zi de sarbatoare la Parohia Recea Mica 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parohia Recea Mica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE