Ziua zambetelor la Asezamantul Social Sfantul Mucenic Ciprian din Ocna Mures

Cei peste 50 de copii beneficiari ai Asezamantul Social „Sfantul Mucenic Ciprian” din Ocna Mures si ai centrului educational din cadrul acestuia au sarbatorit la sfarsitul saptamanii trecute „Ziua zambetelor”, o zi in care nimeni nu a avut voie sa fie trist nici macar o clipa.

Timp de cateva ore trei clovni au adus zambete pe chipurile copiilor, i-au invatat sa faca figurine din baloane, i-au pictat pe fete si au facut tot felul de giumbuslucuri.

Copiii au exersat mersul pe monociclu, ajutati de clovnii cu experienta, si au invatat diferite jocuri, iar la final au fost rasplatiti cu dulciuri pentru fiecare zambet.

„Vrem sa multumim din toata inima echipei de clovni care au adus zambete pe fata copiilor beneficiari ai asezamantului nostru. Copiii au fost foarte incantati sa vada jongleriile clovnilor, iar figurinele din baloane au fost atractia zilei” a declarat Ciprian Orga, coordonatorul Asezamantului „Sfantul Mucenic Ciprian” din Ocna Mures.



Asezamantul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost infiintat in anul 2003 si functioneaza in cadrul retelei sociale a Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga. Asezamantul are in prezent trei module: un serviciu socio-medical de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice, o casa de tip familial in care sunt ocrotiti 13 copii cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani si un centru educational pentru 40 de copii. In cadrul acestuia copiii sunt sprijiniti pentru prevenirea abandonului scolar si familial, pentru imbunatatirea rezultatelor scolare, formarea unor principii si conduite morale de viata, beneficiind zilnic de o masa calda, de burse si materiale educationale. Centrul educational din Ocna Mures functioneaza in cadrul proiectului „Retea interregionala de centre educationale” derulat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia

.

12 Noiembrie 2013

Vizualizari: 687

Voteaza:

Ziua zambetelor la Asezamantul Social Sfantul Mucenic Ciprian din Ocna Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE