Congres pentru viata cu participare romaneasca, in Polonia

 

Duminica, 18 martie a.c., s-a incheiat la Cracovia (Polonia) primul Congres European desfasurat sub sloganul "Solidaritate - Libertate, Dreptate si Pace", organizat de catre asociatia civica italiana "Solidaritatea". Pe parcursul a 3 zile, reprezentanti ai unor miscari "provita" ("pentru viata") din tari membre ale Uniunii Europene si aspirante la aceasta, au analizat posibilitatea inchegarii unei miscari politice paneuropene, in perspectiva alegerilor europene din 2009. Aceasta structura ar urma sa promoveze, ca principiu suprem, recunoasterea dreptului la viata incepand din momentul conceptiei si pana la moartea naturala.



Au participat reprezentanti din Polonia, Austria, Italia, Franta, Croatia, Romania, Ungaria, Marea Britanie si Irlanda. Romania a fost reprezentata de catre "Asociatia Provita pentru nascuti si nenascuti."

Congresul a adoptat un apel adresat cetatenilor europeni si totodata autoritatilor europene si internationale, apel in care se mentioneaza: "Ii invitam pe cetatenii europeni sa apere cu curaj toate idealurile de libertate, de dreptate si pace, cu respectarea conditiei esentiale in vederea atingerii acestor obiective: reafirmarea, in cadrul conventiilor internationale si in legislatiile nationale, a dreptului la viata al fiecarei fiinte umane din momentul conceptiei si pana la disparitia naturala."


Apelul a fost adresat si inmanat oficial si Organizatiei Natiunilor Unite si Uniunii Europene, carora li se solicita sa promoveze viata umana in fiecare stadiu al dezvoltarii sale si in toate statele, precum si sa vegheze ca statele dezvoltate sa nu stopeze accesul la dezvoltare al celor sarace, conditionand ajutoarele de politici antinataliste si de campanii menite sa raspandeasca sterilizarea si avortul la cerere. "Reprezentantilor statelor membre ale Uniunii Europene le cerem sa recunoasca pe deplin, in textul unei eventuale Constitutii Europene, drept central si fundamental, dreptul la viata al fiecarei fiinte umane din momentul conceperii si cerem ca aceasta Constitutie europeana sa recunoasca radacinile crestine si vitalitatea acestora pentru viitorul Europei," se mai arata in documentul citat.

In cuvantul rostit la congres, reprezentantul Romaniei, Bogdan I. Stanciu, co-fondator si coordonator "Asociatia Provita pentru nascuti si nenascuti" din Bucuresti, singura tara majoritar ortodoxa reprezentata la eveniment, a salutat initiativa si si-a afirmat speranta ca barierele confesionale, pe de o parte, si decalajele in dezvoltare, pe de alta, nu vor afecta consolidarea acestei miscari paneuropene si extinderea ei in spatiul ortodox. "In tarile cu traditie democratica, cetatenii incep sa inteleaga ca mentinerea actualei "politici a mortii", prin promovarea pe toate caile a avortului, contraceptiei, libertinajului sexual, comportamentelor sexuale deviante si mai nou a sinuciderii asistate, va duce la disparitia Europei de pe harta demografica a lumii in viitorul nu prea indepartat. Cea mai buna dovada a constientizarii acestei stari de fapt este initiativa "Solidaritatea", a mai spus Bogdan I. Stanciu.

Congresul s-a incheiat cu stabilirea datei urmatoarei conventii, care va avea loc la Paris in ianuarie 2008. Pana atunci, participantii si-au dat intalnire in luna mai 2007 la Bruxelles, unde se va desfasura prima "Sarbatoare europeana a familiei".

 

 

 

 

.

20 Martie 2007

Vizualizari: 1794

Voteaza:

Congres pentru viata cu participare romaneasca, in Polonia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE