Guvernul a aprobat Statutul pentru organizarea si functionarea BOR


Guvernul a aprobat Statutul pentru organizarea si functionarea BOR   

 

In sedinta de ieri, 16 ianuarie, Guvernul Romaniei a adoptat o Hotarare prin care recunoaste Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane.

Noul Statut contine elementele prevazute de Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, respectiv denumirea, structura de organizare centrala si locala, modul de conducere, administrare si control, organele de reprezentare, modul de infiintare si desfiintare a unitatilor de cult, statutul personalului propriu, precum si alte prevederi specifice. Statutul pune astfel in practica principiile autonomiei si libertatilor cultelor, conform art. 29 din Constitutia Romaniei, republicata.



Biserica Ortodoxa Romana este unul din cele 18 Culte recunoscute care functionau in Romania la intrarea in vigoare a respectivei legi, si este cel mai important Cult din Romania in ceea ce priveste numarul de membri, precizeaza un comunicat al Biroului de presa al Guvernului Romaniei.

Tot in sedinta de astazi, Guvernul Romaniei a mai adoptat o hotarare pentru recunoasterea Statutului de organizare si functionare a Cultului Crestin Baptist si o alta hotarare privind recunoasterea Statutului organic si administrativ al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din Romania.

 

.

17 Ianuarie 2008

Vizualizari: 1421

Voteaza:

Guvernul a aprobat Statutul pentru organizarea si functionarea BOR 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE