Mesajul Ministerului Apararii la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist


Mesajul Ministerului Apararii la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist

Profund indurerati de vestea trecerii catre cele vesnice a celui care a fost Prea Fericitul Parinte Teoctist, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane, ne exprimam sincerele noastre regrete pentru pierderea nepretuita a unuia dintre cei mai apropiati prieteni ai Armatei Stramosesti.

Ostean neinfricat al Domnului, pe care l-a slujit inca din frageda tinerete, Prea Fericirea Sa i-a pastorit cu pricepere si intelepciune pe drept-credinciosii romani, indemnandu-i, prin propriul exemplu, catre dragoste si intelegere.

In cele peste doua decenii in care a calauzit destinele Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte s-a aplecat cu pretuire asupra Armatei, careia i-a aratat calea catre mantuire, prin credinta in Dumnezeu si devotament fata de tara si neam si prin reluarea - in 1995 - a asistentei religioase cu caracter permanent in spatiul militar.

In aceste momente, cand clopotele vestesc ridicarea Sa la ceruri, inaltam ruga noastra catre Domnul, spre a-i randui loc de odihna vesnica si suntem alaturi de toti crestinii ortodocsi romani de pretutindeni, in greaua incercare ce ne-a fost harazita.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Teodor Melescanu - Ministrul Apararii

Amiral Gheorghe Marin - Seful Statului Major General

31 Iulie 2007

Vizualizari: 1981

Voteaza:

Mesajul Ministerului Apararii la trecerea la cele vesnice a PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE