Parintele Gheorghe Calciu a venit acasa pentru odihna cea vesnica

Parintele Gheorghe Calciu a venit acasa pentru odihna cea vesnica Mareste imaginea.

 

 

Parintele Gheorghe Calciu a venit acasa pentru odihna cea vesnica

Sute de credinciosi prezenti duminica la Manastirea Petru Voda pentru ingroparea parintelui Gheorghe Calciu


Asa cum a lasat prin testament, unul dintre cei mai iubiti preoti ai neamului nostru, parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost adus special din America pentru a fi ingropat in Moldova, in apropierea altor mari duhovnici pe care ni i-a daruit Dumnezeu : parintele Cleopa, parintele Paisie Olaru, parintele Argatu.

 

Inmormantarea Pr. Calciu

 

Joi seara a fost intampinat la aeroport de un grup de preoti si credinciosi si apoi depus la Manastirea Radu Voda unde a fost profesor si de unde a rostit cele 7 cuvinte catre tineri. In cele 2 zile cat a stat la Radu Voda au trecut sute de credinciosi pe la capataiul parintelui pentru a-si lua ramas bun.

 

Vineri seara in prezenta Prea Sfintitului Irineu Duvlea, Episcop de Dearborn Heights si Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romana din America si a Prea Sfintitului Varsanufie Prahoveanu a avut loc slujba privegherii iar sambata dimineata slujba inmormantarii la care au participat pe langa Prea Fericitul Patriarh Teoctist, ierarhi si numerosi preoti.

 

Sambata la pranz parintele a fost dus spre Manastirea Petru Voda, unul din locurile cele mai vizitate de pelerini, pe drum fiind insotit de foarte multi credinciosi (au plecat din Bucuresti, in mod organizat, 2 autocare pline si numeroase masini personale).

 

Duminica dimineata, la Petru Voda soarele ardea parca mai puternic. Curtea Manastirii Petru Voda si balcoanele arhondaricelor erau  intesate de oameni, sute de credinciosi din tara sau strainatate care l-au cunoscut mai mult sau mai putin pe parintele Calciu dar care l-au iubit pentru  jertfa pe care a facut-o pentru neamul nostru  romanesc si care au dorit sa fie prezenti la ingropare.  Am remarcat o femeie in carje, americanca, convertita la ortodoxie de parintele Gheorghe, dar care a plans foarte des pentru pierderea duhovnicului. Am vazut femei sau barbati cu copii mici, de 2-3 ani in brate sau in spate. I-am zarit si pe prietenii de o viata ai parintelui si alaturi de care a patimit in temintele comuniste: scriitorii Marcel Petrisor si Demonstene Andronescu. Slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita de unul din cei mai mari si mai indragiti duhovnici pe care ii are acum tara noastra, parintele Iustin Parvu,  "client fidel", la fel ca parintele Gheorghe, al  inchisorilor in perioada comunista. "Biserica si neamul nostru romanesc pierd astazi una dintre cele mai puternice constiinte, icoana de-a pururi vie a unui apostol, glas mare in pustiul nepasarii si al compromisului. Dupa o viata de martiriu pentru Dumnezeu si neamul sau, parintele Calciu intra in lumea sfintilor.

 

Inmormantarea Pr. Calciu

 

Avem in ceruri un parinte ocrotitor. Hristos sa te odihneasca in Raiul celor vii, Parinte Calciu!" a spus parintele Iustin Parvu in finalul slujbei.

 

Parintele Calciu este inca o dovada ca Dumnezeu iubeste acest popor, pentru ca asa cum imi spunea si Sfintia sa pe patul spitalului: Dumnezeu ne iubeste mult mai mult decat ne putem noi imagina!

 

Raluca Tanaseanu

 

.

07 Decembrie 2006

Vizualizari: 12017

Voteaza:

Parintele Gheorghe Calciu a venit acasa pentru odihna cea vesnica 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • rozsnyai mihaela dorina Postat la 2009-12-02 02:47

    Doamne odihneste in pace pe parintele Gheorghe !anul acesta am fost in pelerinaj la manastirea Petru -voda, maica ce ingrijeste cimitirul ne-a spus ca mana parintelui era calda cand i-a sarutat-o desi a trecut 8 zile de cand a adormit intru Domnul. cand a fost adus pentru ingropare deasupra manastiri s-a rotit un nor alb ca si Calea Lactee de 2 orisi curcubeul a persistat deasupra timp de 1 ora!!!parinte Gheorghe roaga-te pentru noi pacatosii !!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE