Nazireii. Forma binecuvântarii.

1. Si a grait Domnul cu Moise si a zis:
2. "Vorbeste fiilor lui Israel si zi catre ei: Daca barbat sau femeie va hotarî sa dea fagaduinta de nazireu, ca sa se afieroseasca nazireu Domnului,
3. Sa se fereasca de vin si de sichera; otet de vin si otet de sichera sa nu bea si nimic din cele facute din struguri sa nu bea; nici struguri proaspeti sau uscati sa nu manânce.
4.
În toate zilele, cât va fi nazireu, sa nu manânce, nici sa bea vreo bautura facuta din struguri, de la sâmbure pâna la pielita.
5. În toate zilele fagaduintei sale de nazireu sa nu treaca brici pe capul sau; pâna la împlinirea zilelor, câte a afierosit Domnului, este sfânt si trebuie sa creasca parul pe capul lui.
6. În toate zilele, pentru care s-a afierosit pe sine sa fie nazireul Domnului, sa nu se apropie de trup mort:
7. Când va muri tatal sau, sau mama sa, sau fratele sau, sau sora sa, sa nu se spurce prin atingerea de ei, pentru ca afierosirea lui Dumnezeu este pe capul lui.
8. În toate zilele cât va fi nazireu, este sfântul Domnului.
9. De va muri însa cineva lânga el fara de veste si de naprasna, si prin aceasta îsi va întina capul sau de nazireu, sa-si tunda capul sau în ziua curatirii sale;
10. În ziua a saptea sa se tunda, iar în ziua a opta sa aduca preotului doua turturele sau doi pui de porumbel, la usa cortului adunarii,
11. Si preotul sa aduca o pasare jertfa pentru pacat, iar pe cealalta ardere de tot, si sa-l curete de spurcarea cea prin atingerea de trupul mort si sa-i sfinteasca în ziua aceea capul lui.
12. Apoi sa-si înceapa din nou zilele sale de nazireu, afierosite Domnului, si sa aduca un berbec de un an jertfa de iertare, iar zilele dinainte sunt pierdute, pentru ca nazireatul a fost întinat.
13. Iata legea cea pentru nazireu: când se vor împlini zilele lui de nazireu, sa se aduca la usa cortului adunarii;
14. Sa aduca darul sau Domnului: un miel de un an, fara meteahna, ardere de tot; o mioara de un an, fara meteahna, jertfa pentru pacat, si un berbec de un an, fara meteahna, jertfa de împacare,
15. Si un paner cu azime de faina de grâu, framântate cu untdelemn, si cu turte nedospite, unse cu untdelemn, cu darul lor de pâine si cu turnarea lor.
16. Pe acestea le va înfatisa preotul înaintea Domnului, va savârsi jertfa lui pentru pacat si arderea de lot a lui.
17. Berbecul îl va aduce Domnului jertfa de împacare cu panerul cel de azime; si va aduce preotul prinosul lui de pâine si turnarea lui.
18. Si îsi va tunde nazireul la intrarea cortului adunarii capul sau de nazireu si va lua parul capului sau de nazireu si-l va pune pe focul cel de sub jertfa de împacare.
19. Apoi va lua preotul soldul cel fiert al berbecului, o pâine nedospita si o turta nedospita din paner si le va pune nazireului pe mâini, dupa ce acesta si-a tuns capul de nazireu,
20. Si sa înalte preotul acestea, leganându-le înaintea Domnului. Aceasta sfintenie sa fie a preotului pe lânga pieptul leganat si pe lânga soldul înaltat. Dupa aceasta nazireul poate sa bea vin.
21. Iata rânduiala cea pentru nazireul care a dat fagaduinta si jertfa ce trebuie sa aduca el Domnului pentru nazireatul sau, pe lânga ceea ce-i îngaduiesc mijloacele lui. Dupa fagaduinta sa, pe care o va da, asa sa faca, dupa cele legiuite pentru nazireatul sau".
22. Si a grait Domnul cu Moise si a zis:
23. "Spune lui Aaron si fiilor lui si le zi: Asa sa binecuvântati pe fiii lui Israel si sa ziceti catre ei:
24. Sa te binecuvânteze Domnul si sa te pazeasca!
25. Sa caute Domnul asupra ta cu fata vesela si sa te miluiasca!
26. Sa-Si întoarca Domnul fala Sa catre tine si sa-li daruiasca pace!
27. Asa sa cheme numele Meu asupra fiilor lui Israel si Eu, Domnul, îi voi binecuvânta".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 418

Voteaza:

Nazireii. Forma binecuvântarii. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE