Biserica Sfantul Andrei - Ierusalim

Biserica Sfantul Andrei - Ierusalim Mareste imaginea.

Biserica Sfantul Andrei, din Ierusalim, a fost construita in memoria soldatilor scotieni care au fost ucisi in lupta cu armata turca, in timpul Primului Razboi Mondial, punand capat conducerii Palestinei de catre otomani. Este o congregatie a Bisericii Scotiei.

Unul dintre principalele campanii pentru biserica memoriala a fost Ninian Hill, un armator din Edinburgh si un mai mare al bisericii. Piatra de temelie a fost pusa de catre feldmaresalul Lord Allenby pe 07 mai 1927, iar biserica a fost deschisa in 1930 cu Ninian Hill ca primul ministru.

Biserica a fost folosita mult de catre scotieni servind in administratia mandatului si de catre soldatii care serveau regimentele scotiene stationate in Palestina, in timpul mandatului si Celui de- al Doilea Razboi Mondial. Dupa izbucnirea ostilitatilor in 1948 biserica a fost pe linia I a frontului. Mai intai intre fortele evreiesti din Ierusalimul de vest si palestinienii din OrasulVechi, mai tarziu intre soldatii Legiunii Arabe a Iordaniei si armata israeliana.

Ministrul William Clark Kerr a ramas in biserica in toata aceasta perioada, sunand clopotul si si tinand slujbele de duminica. Intr-o telegrama spre Edinburgh a scris: "Toata noaptea lupte in jurul cladirii. Crucea Sfantului Andrei (drapel) atat pe biserica cat si pe casa parohiala In cazul in care nu este suficient ca avea de-a face cu Leul cel Turbat".

Slujbele au loc in fiecare duminica la orele 10.00 si exista o casa de oaspeti care ofera cazare pentru vizitatori. Un nou ministru a fost numit recent: Rev George Shand, care a fost inainte la Biserica Sfantul Toma din Leith, Scotia.

In prima si a doua perioada a acestui lacas, acest deal a fost o necropola. Morminte antice imbraca dealul la nord de biserica si de-a lungul vaii Fiul lui Hinom. Pe partea de nord-est sub biserica (o zona numita Ketef Hinnom), 9 pesteri funerare au fost escavate, datand din Epoca de Fier (1000 – 595 i. Hr); acestea au fost in uz pana in perioada persana (secolul 6 - 5 i.Hr.). Inmormantarile au continuat aici in timpul perioadei celui de-al doilea lacas sfant. Un mormant roman pentru soldatii Legiunii X, de asemenea, a fost dezgropat.

Ruinele unei biserici bizantine sunt vizibile pe drumul care duce la biserica, care au fost excavate din 1975.

Inainte de moartea sa in 1329, regele scotian - Robert Bruce - a dorit ca inima lui sa fie ingropata in Ierusalim. Dorinta lui nu a fost indeplinita, deoarece mesagerul a fost ucis in Spania inainte de sosire si inima a fost ingropata acolo. Cu toate acestea, dupa ce biserica a fost construita, o placa de cupru mica in podeaua bisericii l-a comemorat pe Rege.

Biserica scotiana a fost proiectata de Clifford Holliday si de colegii sai din Ierusalim, Hermit Z. si D. Ben-Dor. Aceasta a fost construita de catre ordinul scotian Sfantul Ioan.

Biserica a fost un memorial pentru scotienii care au murit in regiune in timpul Primul Razboi Mondial. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a bisericii a avut loc in 1927, la care a participat Lordul Allenby, eliberatorul Ierusalimului si Tarii Sfinte.

Un spital a fost, de asemenea, construit langa biserica. Spitalul era o portiune dintr-un spital oftalmic care servea Ierusalimul. Cladirea a fost construita intr-un stil romantic, combinand arhitecturi de est si vest.

Din 1969 spitalul este folosit de mesterii din Ierusalim (numit si "casa calitatii din Ierusalim"). O galerie publica este deschisa pentru public si afiseaza lucrarile artistilor din Ierusalim.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

 

Pe aceeaşi temă

25 Iunie 2012

Vizualizari: 2230

Voteaza:

Biserica Sfantul Andrei - Ierusalim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE