
Motto: “Multe mi-ar fi dragi sau de folos, dar nu mi le pot permite pe toate.” (adaptare dupa I Corintieni 10, 23)
Sunt liber sa aprind lumina electrica in propria-mi casa; sunt liber sa alimentez autoturismul propriu de unde vreau; sunt liber sa pornesc centrala pe gaze din locuinta mea; sunt liber sa mananc si sa beau ce vreau, din ceea ce exista pe piata; sunt liber sa ma droghez cu ce vreau si cand vreau; sunt liber sa fac sex cand vreau si cu cine vreau, chiar daca ea nu ma vrea si trebuie s-o violez pe scara blocului sau pe o strada intunecata si libera; sunt liber sa citesc si sa scriu ce vreau; sunt liber sa batjocoresc pe cine vreau; sunt liber sa inventez orice produse si servicii care mi-ar aduce un profit; sunt liber sa iau credit de la orice banca; sunt liber sa fac inginerii financiare sau sa fur, mai ales daca sunt la putere si imi este la indemana; sunt liber sa fac inginerii genetice si sa produc noi vietati prin fertilizarea artificiala; sunt liber sa generez crize altui om, chiar daca el este propriul meu partener, sau poate tocmai de aceea; sunt liber sa...; sunt un om liber de orice prejudecati !
Pana in anul 1769, cand omul a utilizat motorul cu aburi la transportul oamenilor, omul era o vietate dependenta de forma primara a resurselor Terrei: transportul se facea cu animalele existente pe pamant dinaintea omului; lumina din casa era produsa de foc, de lumanare sau de lampa cu seu, incalzirea se facea cu lemne sau carbuni, mancarea si bautura era produsa numai din resurse naturale; pentru atingerea delirului se consumau numai plante produse natural; doar sexul se facea ca si acum, in acelasi stil animalic, cu exceptia celor care respectau anumite reguli traditionale sau aveau centuri de castitate.
Desi multi imparati sau simpli oameni se considerau oameni liberi, omul nu avea gradele de libertate pe care le are acum.
Dupa al doilea Razboi Mondial, la 10 septembrie 1948, a fost adoptata Declaratia Universala a Drepturilor Omului, conform careia omul nu trebuie sa fie dependent de nimeni si de nimic. A fost un pas imens in descatusarea gandului uman, un pas care i-a dat dreptul omului sa zburde in toate directiile posibile si imposibile. Prin stiinta libera omul si-a sporit gradele de libertate, aspirand sa devina un veritabil extraterestru.
Teama ca cineva sau ceva te urmareste disparea treptat, treptat din constiinta omului, in teritoriile care au aderat la acest principiu, mai ales datorita art. 3, care prevede “Orice fiinta umana are dreptul la viata, la libertate si la securitatea persoanei sale.”
A ajuns omul la Pomul Vietii ? A eliminat omul liber teama omului liber prin libertatea totala a omului liber ? A asigurat omul securitatea totala ?
Raspunsul este simplu: NU !
Faptul ca oricine este liber sa-ti fure geanta, sa te violeze, sa te batjocoreasca, sa produca tot felul de “bunuri” destinate placerilor nelimitate ale omului, mai ales cand tu stii traditional ca nu toate acele “bunuri” sunt bune, iti baga din nou frica-n san. Cei care-si pot permite cumpara produse “bio”, monteaza scuturi antiracheta sau angajeaza body-guarzi, mai ales pentru fiice si sotii, pe care paznicii le violeaza liber cu acordul liber al liberelor, de orice prejudecati, fiice si sotii.
Faptul ca cei care te-au ispitit sa consumi “bunurile” oferite de ei isi pot permite acum libertatea de a creste preturile sau dobanzile, deoarece prin simpla aspiratie a ta de a consuma orice si oricand, fara prejudecati, ai devenit dependent de acele “bunuri”, eu personal o consider noua forma de “sclavagism prin ispita si dependenta”.
Omul modern a inventat mijloace moderne de supraveghere si control.
Cui mai foloseste faptul ca dupa ce ti-a luat bunurile, te-a violat, ti-a mai luat si viata ?
Tie, ca om liber, nu-ti mai foloseste in nici un caz.
Unde este preventia ?
Un eveniment recent ma indeamna doar sa va informez si sa va atentionez despre viitoarea dependenta: infertilitatea naturala si dependenta de fertilizarea artificiala.
In perioada 25-26 martie 2010, Societatea Europeana de Reproducere si Embriologie Umana (ESHRE) a organizat la Viena reuniunea Federatiei Paneuropene a Organizatiilor de pacienti cu probleme de fertilitate, la care participa si organizatia “SOS Infertilitatea” din Romania, pe site-ul careia am transmis un simplu avertisment, care nu a fost acceptat de administratori. Romania este una din putinele tari europene care nu detine un cadru legislativ in domeniul infertilitatii umane, dar, la drept vorbind, nu exista in lume o legislatie unitara care sa directioneze cercetarea embriologiei, reproducerii sau clonarii umane si sa permita oamenilor accesul la cunoasterea reala a rezultatelor actiunilor tuturor geneticienilor din lume, precum si a riscurilor la care sunt supusi oamenii in viata, cat si viitorii lor mostenitori.
Din acest motiv, geneticienii din lume fac cercetari ample, fiecare dupa capul lui.
De exemplu: un medic genetician si-a permis sa fecundeze artificial saizeci de femei cu propria sperma, producand frati biologici care nu sunt recunoscuti drept frati; evreii au preluat ovule din Romania, recoltate intr-un numar mare numai de la anumite donatoare, pe care le-au fecundat cu spermatozoizi ai barbatilor evrei, dar au produs frati biologici care nu sunt recunoscuti drept frati, din doua mame biologice, una donatoare, iar alta purtatoare; cercetatorii au fecundat spermatozoizi umani in ovule de animale, producand ceva nedefinit inca; geneticienii au corectat genele dintr-un ovul uman, cu gene preluate dintr-un ovul de la o alta donatoare, determinand ca un copil sa aiba doua mame biologice; avangardistii au produs celule stem prin colectarea de celule de la o femeie de 36 de ani si de la un baiat nou nascut; increzatorii au creat primul genom sintetic; inginerii geneticieni au creat primul spermatozoid sintetic.
Daca privim pe net sunt multe site-uri unde se vorbeste despre lupta omului contra infertilitatii naturale, determinata 30% din cauza barbatilor, 30% din cauza femeilor, 30% din cauza incompatibilitatii ovul-spermatozoid si 10% cauze necunoscute.
Cele mai moderne metode de lupta impotriva infertilitatii sunt cele doua metode de fertilizare artificiala IFV (in vitro fertilisation) si ICSI (intracitoplasmatic sperm injection).
Dar nici aceste tehnici nu rezolva fertilitatea 100%., desi sunt destul de costisitoare si cu riscuri pe care lumea medicala a inceput sa le descopere doar acum din analiza trasabilitatii copiilor produsi prin aceste tehnologii, la aproape 32 de ani de la prima fertilizare in vitro, dar nu in totalitate din cauza neatingerii cunoasterii totale sau, mai bine zis, a necunoasterii pomului cunoasterii.
Daca ne uitam pe alte site-uri destinate blocarii fertilitatii umane, vom descoperi diverse tehnici clasice sau moderne, de la legarea trompelor femeilor, la vasectomia barbatilor, la introducerea unor cip-uri in brat, care printr-o actiune electro-chimica impiedica ovulatia, la eliminarea mitocondriilor masculine, care creaza infertilitate totala si ireversibila si multe altele. Efectele acestor actiunii nu sunt cunoscute in totalitate si genereaza fenomene diverse, de la boli fizice, inclusiv infertilitate, la boli psihice, care de multe ori duc la suicid, si pana la actiuni imorale constiintei colective .
Omul lupta pentru fertilizare sau lupta pentru infertilitate ?
Stiati ca toate formele de viata modificate genetic de catre om sunt infertile ?
Simplele boabe de grau sau de porumb, pe care le luam de la centrele de cercetare pentru a le sadi in ograda, chiar daca genereaza spice sau stiuleti asemanatoare cu cele naturale, semintele acestora nu vor mai fi capabile sa produca recolte noi.
Ce o fi vrut sa spuna Lucian Blaga, in “Mirabila samanta”, prin aceste cuvinte:
“Ma rogi cu-n sura si cu dulce cuvant
rost sa fac de seminte de rarele
pentru Eutopia mandra gradina
in preajma careia fulgere joaca
sa nalte tacutele seve-n lumina” ?
Ce a vrut sa spuna Pavel, unul din ziditorii crestinismului, care ne-a transmis cam acelasi mesaj de libertate, “toate imi sunt permise, dar nu toate imi sunt de folos, .. nu toate zidesc”?
Ei ne-au prevenit ! Eu te previn ! Tu, ca un om liber ce esti, intelegi unde este morala?
Alexandru Boris Cosciug
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.