Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti

Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti Mareste imaginea.


Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a luat fiinta in luna aprilie 2004, cand s-a hotarat ca acest asezamant sa fie zidit in extravilanul comunei Tiganesti, la aproximativ 1,5 kilometri de soseaua nationala Alexandria - Zimnicea, si sa aiba, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.
 

Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a luat fiinta in aprilie 2004, cand s-a hotarat ca acest asezamant sa fie zidit in extravilanul comunei Tiganesti, la aprox. 1,5 km de soseaua nationala Alexandria-Zimnicea, si sa aiba, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.

  Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti   Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti

Piatra de temelie a fost pusa la data de 10 decembrie 2004, iar lucrarile de construire a manastirii au fost incredintate parintelui ieroschimonah Prodromos Bele Vasile.

Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti

Cu voia Bunului Dumnezeu, Cel in Treime slavit: Tatal, Fiul si Duhul Sfant, la dorinta si cu ravna "ctitorului principal ASTRI - Bucuresti, prin reprezentantii sai care-i conduc destinele in prezent, care au sponsorizat si lucrarile de constructie si finalizare a Bisericii, clopotnitei, gard imprejmuitor, chilii si a amenajarilor interioare si exterioare ale manastirii din Comuna Branceni”, si a credinciosilor din acest tinut al Teleormanului, exprimata prin "solicitarea ieroschimonahului Predromos Bele, duhovnic al Manastirii Sfantul Ioan Botezatorul - Branceni, judetul Teleorman”, Permanenta Consiliului Eparhial, in unanimitate hotaraste urmatoarele:

Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti

Piatra de temelie a fost pusa la data de 10 decembrie 2004, iar lucrarile de construire a manastirii au fost incredintate parintelui ieroschimonah Prodromos Bele Vasile - Constantin.

Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

Se aproba infiintarea Manastirii cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, in localitatea Tiganesti, judetul Teleorman, ca manastire de calugari cu denumirea de Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti, judetul Teleorman.

    Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti  Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

Parintele ieroschimonah Prodromos Bele Vasile - Constantin, este desemnat coordonator al lucrarilor de edificare a acestei manastiri. Manastirea va functiona potrivit prevederilor canonice si regulamentare si va avea, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.

Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

   Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti  Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

La data de 10 decembrie 2004, cu voia Bunului Dumnezeu, in zilele Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, in sobor de preoti si in prezenta catorva credinciosi, Prea Sfintitul Parinte Galaction a multumit, s-a rugat, a binecuvantat si a pus piatra de temelie a anticipatei biserici manastiresti ce se va construi aici.

IPS Galaction

Pronia divina fata de creaturi se arata si de aceasta data in chip vadit. Dumnezeu ieri si azi si in veac acelasi este. El intotdeauna lucreaza prin alesii Sai.

Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

    Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti  Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

Astfel ca dupa numai 4 ani si 6 luni, in data de 5 octombrie 2008, Prea Sfintitul Parinte Galaction, tarnoseste Paraclisul manastirii cu hramul Buna Vestire, iar Sfanta si Dumnezeiasca se savarseste in Biserica cea mare a manastirii, inchinata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe.

   Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti    Manastirea Sfantul Gheorghe-Tiganesti

 

Pe aceeaşi temă

14 Iunie 2012

Vizualizari: 12503

Voteaza:

Manastirea Sfantul Gheorghe - Tiganesti 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE