Prigoana ateista


Prigoana ateista

Incepand din anul 1918, cu ingaduinta Bunului Dumnezeu, patrunzand comunismul ateu in intreaga Rusie, s-au facut peste tot masacre si crime de tot felul, mai ales in randul clerului, fiind ucisi sau deportati in Siberia zeci de milioane de crestini ortodocsi.

Vazand acest cumplit macel din partea ateilor impotriva crestinilor, mitropolitul de atunci al Kievului, impreuna cu vicarii sai si cu tot clerul, s-au imbracat cu haine mirenesti si fiecare s-a ascuns pe unde a putut pentru a-si salva viata. Unii dintre ei au fost impuscati de armata comunista. Altii au fost dusi in lagarele din Siberia, unde au fost ucisi cu cele mai grele torturi: frig, foame, sete, inchisoare, munca. Iar alti clerici s-au refugiat prin paduri si prin casele crestinilor.

Niciodata in istoria lumii crestine, in afara de prigoanele din primele trei secole, nu s-au mai ucis atatia crestini si clerici de catre pagani si atei, ca in anii comunismului (1918-1989). Se spune ca insusi mitropolitul Kievului ar fi fost deportat in Siberia in anul 1918, cu mai multi clerici, unde au fost apoi ucisi.