Si daca am facut o alegere gresita?

Si daca am facut o alegere gresita? Mareste imaginea.

Deoarece nu toţi oamenii pot să cugete cu aceeaşi logică, eu îi îndemn de la început să facă tot ceea ce le sţa in putere ca să ia o soţie cu care să se potrivească, si care să fie plină de orice virtute. Dacă se întâmplă insa să cadă, şi îşi aduc în casă mireasă lipsită de virtuţi, nesuferită, atunci să se poarte asemenea acestui filosof, şi prin orice părere s-o conducă spre drumul drept şi să nu prefere să facă nimic din toate acestea.

Pentru că nici negustorul nu mână corabia în larg, daca mai înainte nu se înţelege cu cel cu care s-a întovărăşit ca să poată să fie pace între ei, nici nu se apucă de alta lucrare negustorească.

Deci şi noi să facem toate, încât pe aceasta care ne va fi tovarăşă în călătoria vieţii noastre şi pe aceasta corabie, s-o păstrăm în pace desăvârşită. Pentru că astfel, şi toate celelalte vor fi senine şi liniştite, dar vom trece şi în tihnă marea acestei vieţi. Să ne îngrijim sa împlinim mai mult aceasta, decât ne îngrijim de case, şi de robi, şi de bani, şi de ogoare, şi de lucrurile politice. Şi mai preferat decât toate este să nu se simtă neplăcut lângă noi, nici să se răzvrătească cea care stă împreună cu noi la cârmă. Prin urmare, în acest fel şi celelalte vor deveni plăcute pentru noi, şi vom avea în viaţa duhovnicească multă uşurinţă, de vreme ce vom purta cu înţelegere jugul acesta. Şi după ce vom încerca toate cele despre care v-am spus, vom dobândi şi bunurile care ne-au fost făgăduite (2 Corinteni, 26, E.P.E. 18A, 166-178, P.G. 61,221-224).

Sfantul Ioan Gura de Aur
Cuvinte de aur, vol III; Editura Egumenita

Cumpara cartea "Cuvinte de aur, vol III"

Pe aceeaşi temă

10 Martie 2016

Vizualizari: 1876

Voteaza:

Si daca am facut o alegere gresita? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

casatoria nunta iubirea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE