Religia, sanatatea trupului si a mintii

Religia, sanatatea trupului si a mintii Mareste imaginea.

Religia nu este numai refugiul in care ne gasim taria, atunci cand totul in jur pare ca ne este potrivnic. Ceea ce stim deja, de la oamenii de stiinta, este ca religia vindeca la fel de bine corpul, precum ne vindeca si sufletul.

Poate fi vazuta ca un paradox situatia: oamenii de stiinta au ajuns, in urma studiilor, sa constate ca religia este cea care ii face pe oameni fericiti si de multe ori le protejeaza sanatatea. Un studiu recent realizat de cercetatorii din Statele Unite (Universitatea din Pennsylvania si cea din City University din New York) spre exemplu, arata ca pierderea credintei duce la inrautatirea drastica a starii sanatatii. Chiar si trecerea de la o religie la alta este extrem de problematica, si duce la schimbari in starea organismului.

De ce nu suportam sa ne pierdem credinta? Pentru ca, de multe ori, aceasta ne guverneaza lumea, este axa in jurul careia se invarte viata. Si de cele mai multe ori, este vorba despre acel ceva care ne face fericiti.

Alti cercetatori au aratat, in 2008, ca religia contribuie in mod pozitiv la viata oamenilor. Studiul prezentat la Royal Economic Society arata ca oamenii cu credinta duc o viata mai fericita decat altii si au o mai mare capacitate de a face fata perioadelor grele, marcate de pierderea unui loc de munca, divort sau alte probleme.

In mod evident, crestinii sunt reticenti cand vine vorba de despartirea de partenerul de cuplu, si sufera mai mult in cazul unui divort, deoarece nu sunt de acord cu aceasta practica. Cu toate acestea, credinta ii scoate din starea de nefericire traita.

Se crede ca starea mai buna de sanatate a credinciosilor se datoreaza faptului ca acestia au un scop precis in viata si traiesc cu speranta. Cu siguranta ca mai exista si alti factori, precum stilul de viata, educatia, familia stabila sau relatiile bune cu semenii, care influenteaza viata credinciosilor. Insa putem spune ca si acestea se datoreaza credintei, devreme ce religia crestina promoveaza aceste valori.

In plus, vechea regula de a posti miercurea si vinerea, desi multi tineri ar spune ca e perimata, face bine organismului. Pe langa rolul sau spiritual, postul este o practica ce duce si la detoxifierea si arderea unor grasimi de care doream sa scapam.

Ramane ca fiecare dintre noi sa descopere rolul religiei in sanatatea trupeasca si sufleteasca.

Livia Popescu
 

Despre autor

Livia Popescu Livia Popescu

Senior editor
33 articole postate
Publica din 01 Ianuarie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 3109

Voteaza:

Religia, sanatatea trupului si a mintii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE