8 Martie

8 Martie Mareste imaginea.

Cand eram copil imi dadeam toata silinta sa-i fac mamei mele cel mai frumos cadou de 8 Martie. Pentru mine ziua de 8 Martie era ziua ei. Peste ani m-am intalnit cu multe lucruri iesite din mainile mele. Mama le pastrase. Nu facuse acest lucru pentru ca erau inedite, pentru ca descoperea cat de talentat eram. Nicidecum. Nu le aruncase pentru ca nu le despartise de daruitor, adica de mine.

Sunt multi care spun ca mama trebuie cinstita in Duminica Mironositelor (a treia dupa Pasti), ca ziua de 8 Martie este o sarbatoare necrestina. Nu spun sa nu o cinstim in aceasta duminica, cer doar ca si in aceasta zi sa avem constiinta darului. Si sa fim sinceri, cati dintre noi au daruit si mai daruiesc mamelor ceva in aceasta duminica?

Sigur, e de plans cand vezi ca omul a ajuns sa daruiasca de 8 Martie din dorinta de a poseda si de a stapani peste cineva. Daruieste nu din dragoste, ci pentru a-i creste sentimentul propriei grandori. Vede in astfel de zile prilejuri de a dovedi celorlalti cat de important este.

8 Martie face parte din bogatia vietii mele. Cand am descoperit ca exista Duminica Mironositelor, nu am incercat sa uit de bucuriile mele din copilarie. Mi-am dorit sa aduc si in alte zile bucuria darului. Asa ca daruiti si de 8 Martie daca puteti. Sa nu va opriti din dar pe motiv ca aceasta zi ar fi necrestina. Veti vedea ca e minunat sa auzi "Acest lucru il am de la bunica, pe acesta de la fiu, pe celalalt de la sot …", daruri nedespartite de daruitor.

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 6916

Voteaza:

8 Martie 5.00 / 5 din 7 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • andriesei florentinaPostat la 2011-03-08 11:10

    F. frumos. A oferi- înseamna dragoste iar a putea oferi dragoste este mai mult decat un dar divin. Tuturor mamelor, tuturor doamnelor, tuturor femeilor crestine, 8 Martie va fi mereu ziua noastra,sa ne respectam, sa avem demnitate, sa ravnim de-a pururi în iubire,energia deplina si cea mai înalta este pururea, delicatetea sufleteasca, marinimoasa si rabdatoare. La multi ani! În viata zilnică si în libertatea de care va bucurati, sa traiti în acea disciplina de sine,în acea seninatate si smerenie cum Bunul Dumnezeu ne vrea.

  • IOLANDA MARIANA COTEANUPostat la 2011-03-08 04:11

    Multumiri pentru frumosul articol,dedicat mamei.Asa este,ziua de 8 martie ,ma duce cu gandul la copilarie cind imi "framantam "mintea cu ce as putea sa o bucur pe scumpa mea mama.Din pacate mama a parasit aceasta lume ,acum 10 ani ,si de atunci in aceasta zi ,sufar si vars o lacrima in amintirea ei,apoi plec cu o floare si o lumanare spre cimitir .Cei care inca o mai au pe mama lor alaturi ,sa nu uite sa-i ofere toata dragostea si recunostinta pe care o merita acea mama din partea copilului pe care cu mare suferinta l-a adus pe lume.Dumnezeu sa ocroteasca toate mamele si sa le daruiasca ani multi de viata ,cu bucurii si multumiri sufletesti.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE