Am inviat?

Am inviat? Mareste imaginea.

Lumea e in criza. Oamenii raman fara serviciu. Se estimeaza ca, pana in 2020, depresia va deveni cea mai obisnuita boala in lumea dezvoltata. Sangele milioanelor de copii avortati ne ineaca. Intr-o lume in care manipularea maselor a devenit o simpla joaca mediatica, pentru a reusi sa devenim OAMENI ne trebuie o mana de ajutor from above.

Ne nastem, ne uitam in jur si descoperim o mie de explicatii ale lumii. Multi filozofi si oameni de stiinta au incercat sa gaseasca un raspuns la marile intrebari ale omului dar n-au ajuns la un consens. Nici un muritor nu poate afla taina lumii, deoarece toti traim "in the system". Nimeni nu poate avea o viziune totala asupra cosmosului din afara lui pentru a ne spune "what is all about". O singura persoana a putut sa ne spuna ce e viata, pentru ca o singura persoana a venit "from outside the system" din "lumea paralela" a lui Dumnezeu: Iisus Hristos, a doua persoana a Sfintei Treimi. El fiind Creatorul lumii si al omului, este Cel mai in masura sa ne dea si “instructiunile de folosire” pentru viata. Cei care inca se mai indoiesc de existenta lui Dumnezeu pot medita la intrebarea urmatoare: daca nu a existat CINEVA dintotdeauna cum se face ca la un moment dat a aparut existenta? Caci sa fim realisti, prieteni: din nimic nu poate aparea decat nimic.

Biserica este cu totul altceva decat ceea ce credem majoritatea dintre noi. Taina Bisericii este taina iubirii, a unei iubiri mai presus de orice imaginatie, a iubirii Preasfintei Treimi. Asadar, we warmly invite you to join the heavenly "social network" of Jesus Christ and His friends: the wonder-working saints. Dumnezeu e Atotputernic, dar este si total neputincios in fata libertatii noastre de a alege si anume, de a alege sa traim bucuria unei vieti aproape de EL, sau sa traim just sleepwalking through life! Domnul spune: Choose Life!

Pentru unii, toate acestea sunt un basm frumos! Pentru altii insa, care nu se lasa dusi de valurile politically correct ale iepurasului de Pasti, evenimentul istoric al Invierii are o valoare existentiala. Tamaduindu-si sufletul prin Taina Spovedaniei si unindu-se cu Hristos prin Taina Impartasaniei, acestia simt bucuria nemuririi izbucnind in inimile lor! Cu aceasta mangaiere in suflete, milioane de crestini - in timpul persecutiilor mai vechi si mai noi - au mers triumfatori la moarte, trecand prin ea ca printr-o usa catre coplesitoarea si eterna iubire a blandului si smeritului Mantuitor!

Hristos a inviat! - moartea s-a dezintegrat - in Rai am intrat!

Ierom. A.
 

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 1926

Voteaza:

Am inviat? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE