Departe si aproape de Dumnezeu

Departe si aproape de Dumnezeu Mareste imaginea.

Ne-am obisnuit sa afirmam ca doar necrestinii nu-L cunosc si Il evita pe Hristos. In realitate, El ramane multor crestini necunoscut, pentru ca acestia Il tin la distanta. De ce? Pentru ca se simt deranjati de apropierea Lui.

Cu Dumnezeu departe, se vad asa cum le place sa se socoteasca si nu cum sunt. Inzestrati numai cu drepturi si calitati. Incapabili de a lua distanta de lauda de sine. Se culca si se trezesc in fiecare zi cu gandul la impotriviri, rafuieli, la a cere socoteala si a pune la zid.

Cu Dumnezeu aproape, trebuie sa renunte la parerea de sine si sa se smereasca. Nu mai au de ce sa se opreasca la greselile semenilor. Nu mai doresc sa vada defectele acelora, pentru ca nu mai cauta sa improspateze ura si judecata. Ajung sa-si vada nimicnicia. Incep sa-si iubeasca vrajmasii si sa se roage pentru dusmani. Reactioneaza asemeni lui Dumnezeu, iubind fara exceptii.

Pentru oamenii limitati la conditia lor, tinerea la distanta a lui Dumnezeu le face bine. Cazuti din normalitate, ei incearca sa desfiinteze pacatul si sa-l legitimeze la nivelul conventiilor sociale si morale. Nu mai vorbim de faptul ca li se pare un lucru de neatins facerea de bine pentru cei ce ii urasc. Dimpotriva, pentru cei care au facut din ei loc de odihna pentru Dumnezeu, totul devine posibil, inclusiv iubirea vrajmasilor. Au facut saltul de la omenesc la dumnezeiesc.

Iata ce aduc apropierea si departarea de Dumnezeu. Alegeti. Dar nu uitati ca de modul in care ati ales depinde fericirea sau suferinta vesnica.

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 8764

Voteaza:

Departe si aproape de Dumnezeu 5.00 / 5 din 1 voturi. 6 review utilizatori.

Comentarii (6)

 • Andreea AsPostat la 2013-03-29 08:56

  Asa este. Foarte adevarat. Singurul motiv pentru care nu dorim cu adevarat sa credem in Dumnezeu este teama de schimbare. Si eu inainte sa Il cunosc pe Hristos nu vroiam sa ma pocaiesc de pacatele mele deoarece vroiam sa traiesc cum imi placea. Dar de fapt cine se recunoaste ca pacatos si Ii permite Sfantului Duh sa-l schimbe si Domnului Hristos sa-l spele cu sangele Sau pretios, este cel mai fericit om din lume. Prin harul Sau si jertfa Sa, crezand in El si caindu-ne de rele, noi suntem nascuti de sus, asa cum i-a spus Mantuitorul lui Nicodim. Doar cine se naste de sus poate vedea raiul. Si aceasta doar prin meritele lui Hristos, nu ale noastre. Sa citim Scriptura, acolo vom vedea cum trebuie sa ne apropiem de Dumnezeu oriunde (in casa, pe strada etc).

 • Vasa NastaPostat la 2011-08-02 10:06

  Superb structurat articolul si demn de luat aminte, Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu ! Amin.

 • Vasa NastaPostat la 2011-05-31 15:27

  Multumesc pentru frumosul si constructivul articol ! Dumnezeu sa ne ajute sa fim pe cat se poate mai aproape de Imparatia Sa ! Amin.

 • mitoi gabrielPostat la 2011-05-30 17:04

  Doamne Ajuta! Foarte bun comentariu Marian ai pus pe forum despre ,,Departe si Aproape de Dumnezeu,,. In aceasta fraza ste vb despre noi de a fi aproape de Dumnezeu , si nu trebuie sa ne indepartam de Dumnezeu,deoarece el este cel care ne ajuta sa fim bun uni cu cei alti. Dumnezeu ne-a dat aceasta seansa de a fi aproape si de a-ne ajuta aproapele nostru. Eu iti multumesc pt acest comentariu pe care l-ai pus pe sait.Astep sa mai vb pe forum. Doamne ajuta!!

 • maria danciPostat la 2011-05-30 14:28

  nu cred ca motivele enumerate de tine sunt singurele pt care uni oameni sunt departe de Dumnezeu. de exemplu poti sa fi departe de El pt faptul ca efectiv nu poti sa crezi cu adevarat. dar asta nu inseamna neaprat ca faci fapte neplacute Lui. poti sa fi corect cu semenii dar sa nu fi aproape de Dumnezeu, pt ca nu poti sa Il simti , deci nu poti sa crezi curat si fara indoiala. iar viata intr-o asemenea contradictie ( a crede sau a nu crede) nu este absolut de loc frumoasa si linistita. sa vrei sa crezi dar sa nu poti....

 • Marcel-Ioan RatiuPostat la 2011-05-30 03:49

  Frumos Adrian, bine gândit si structurat scurtul tău articol. Aceasta-i o temă pe care se pot scrie nu cărți ci biblioteci întregi.....

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE