Mantuitorul Se daruieste pacatosilor care cauta pocainta

Mantuitorul Se daruieste pacatosilor care cauta pocainta Mareste imaginea.

Sfanta Scriptura ne invata ca cei bolnavi au nevoie de doctor si ca Hristos nu a venit in lume pentru cei drepti, ci pentru cei pacatosi. Dar nu trebuie sa pierdem din vedere ca Mantuitorul Se daruieste pacatosilor care cauta pocainta. Daca s-ar darui si pacatosilor lipsiti de pocainta, atunci nu ar mai avea niciun sens marturisirea pacatelor. Nu am mai avea nevoie de iertarea si dezlegarea pacatelor.

Dumnezeu pe toti ii cheama la Sine. Nu e nimeni lipsit de chemarea Sa. Insa, trebuie ca si noi sa ne dorim ca El sa vina in fiinta noastra. Nu uitati: El nu da buzna, nu intra cu forta in inima noastra.

Asadar, Sfanta Euharistie a fost instituita pentru toti oamenii, insa ea nu se poate da oricui. Sa nu uitam ca cel care a intrat la Cina neavand haina de sfintenie, a fost scos afara si aruncat in intuneric. Toti trebuie sa ne imbracam cu haina pocaintei pentru a ne impartasi cu Trupul si Sangele Domnului. Pentru a ne impartasi este nevoie de o inima pocaita sau macar o inima indurerata pentru pacatele facute. Luati aminte ca nu intram in Imparatia lui Dumnezeu pentru ca ne-am impartasit, caci ne putem impartasi si cu nevrednicie si atunci ne luam osanda. Incercati sa va pregatiti pentru primirea Sfintei Impartasanii si Dumnezeu o sa va ajute.

Sfantul Ioan Damaschin spune ca in masura in care cineva se curata de patimi, in aceeasi masura se impartaseste de harurile Sfintelor Taine. E ceva asemanator cu persoana care curata geamul casei. Cu cat geamul este mai curat, cu atat casa primeste mai multa lumina.

Inchei cu un indemn al Sfantului Isaac Sirul: "De nu te linistesti cu inima, linisteste-ti macar limba. Si daca nu poti pune randuiala in ganduri, pune randuiala macar in simturi. Si de nu esti singur in cugetul tau, fii singur macar in trupul tau. Si de nu poti lucra cu trupul tau, intristeaza-te macar in cugetul tau (pentru acest fapt). Si de nu poti sta la priveghere, privegheaza macar sezand pe patul tau, sau chiar intins pe el. Si de nu poti posti doua zile, posteste macar pana seara. Si de nu poti pana seara, pazeste-te macar sa nu te saturi. De nu esti curat in inima ta, fii curat macar in trupul tau. De nu plangi in inima ta, imbraca-ti in jale macar fata ta. De nu poti milui, vorbeste macar (osandindu-te) ca un pacatos. De nu esti facator de pace, fii macar neiubitor de tulburare. De nu poti fi sarguincios cu fapta, fii macar in cugetul tau netrandav. De nu esti biruitor (asupra pacatelor) macar sa nu te mandresti fata de cei vinovati".

Adrian Cocosila
 

Pe aceeaşi temă

31 Martie 2020

Vizualizari: 2852

Voteaza:

Mantuitorul Se daruieste pacatosilor care cauta pocainta 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE