Swinging-ul, o noua biruinta a desfranarii

Swinging-ul, o noua biruinta a desfranarii Mareste imaginea.

Swinging-ul este o practica sexuala importata din Vest, ca un nou produs inchinat satisfacerii poftelor trupesti, izolate insa de rostul lor fundamental. Termenul "swing", care inseamna "leagan", desemneaza o forma de apogeu a desfranarii, precum vom vedea mai departe.

In societatea actuala, aflata in lupta cu Dumnezeu si axata pe satisfacerea fara masura a tuturor poftelor, perversiunile intre doua sau mai multe cupluri casatorite au ajuns sa fie prezentate ca normale si sanatoase, contribuind chiar la unitatea cuplului.

Swinging-ul, un "mod de viata"

Potrivit unei celebre enciclopedii, aceasta practica sexuala este definita astfel: "Swinging consta in practica deschisa a contactelor sexuale cu parteneri din afara cuplului, in scop recreational sau pentru interactionare sociala."

Exista deja si in Romania comunitati virtuale dedicate persoanelor care doresc sa aiba parte de experiente sexuale dintre cele mai controversate. Potrivit acestor site-uri, aceasta practica este definita astfel: "Swinging-ul este un stil de viata alternativ, bazat pe crearea unor relatii de prietenie, in general intre cupluri, in scopul desfasurarii unor activitati recreative care se pot finaliza cu sex sub diferite forme, intre doua sau mai multe cupluri." Inca si mai mult, trecand peste toate perversiunile pe care le implica, swinging-ul este recomandat pentru intarirea unui cuplu, precum sustin administratorii site-urilor de profil: "Viata de swinger aduce multa comunicare si deschidere intr-o relatie. Multe cupluri recunosc faptul ca au devenit mai apropiati unul de celalalt, dupa primele experiente de swing."

Compania de televiziune americana "Lionsgate Television" va produce un "reality show", prezentat de Eli Frankel, avand drept titlul "Bedroom Community", adica "Comunitatea din dormitor". Aceasta productie, care va prezenta modul de viata al swingerilor, a fost caracterizata astfel, de catre producatori: "Alte show-uri lasa sa se inteleaga ca swingerii sunt hippie, in varsta si oarecum din patura de jos a societatii, insa noi am aflat ca aceste cupluri fac parte, de fapt, din elita, arata bine si au bani. Versiunea noastra este mult mai interesanta. (...) Vrem doar sa aflam mai multe despre acesti oameni, care sunt destul de normali, dar aleg sa aiba relatii la limita. (...) Show-ul va fi centrat pe familie si dinamica relatiilor de cuplu. Nu este un show despre sex, ci despre oameni si relatiile lor."

Marea Britanie s-a alaturat si ea conceptului de "swing", initiat in Statele Unite ale Americii, prin asa-numitul "poliamor", avand cam aceleasi coordonate cu cel dintai. In jur de doua mii de britanici, barbati si femei, au aderat deja la astfel de comunitati. Potrivit acestora, "poliamorul" inseamna dragoste libera si relatii intime multiple, iar nu sex la intamplare, precum s-ar crede, deoarece relatiile sunt stabile, iar partenerii sunt angajati emotional si fideli unii altora. In regiunea Leicestershire, din Marea Britanie, a fost deschis hotelul "Liberation", dedicat exclusiv swingerilor. Avand un program diversificat bine stabilit, hotelul are deja aproape patru sute de clienti fideli.

Pe un forum de profil, un adept al acestui mod de viata, spune: "Swinging-ul este doar o alta cale de explorare a legaturii intr-un cuplu, nicidecum un motiv de despartire. Cei care traiesc o viata de swinger nu stiu ce-i gelozia, ba chiar resimt o placere imensa cand isi vad partenerul sau partenera implicata in jocuri sexuale cu altcineva. Schimbarea partenerilor nu ne face mai cinstiti unul fata de celalalt, dar ne ajuta sa consolidam relatia noastra."

Swinging-ul, desfranarea ajunsa la apogeu

Familia, cadrul binecuvantat de Dumnezeu pentru unirea barbatului si a femeii, in vederea mantuirii lor, se afla in deriva pe marea acestei vieti. Doar o ancora puternica mai poate stabiliza familia, iar aceasta ancora este Iisus Hristos.

Apropierea trupeasca dintre un barbat si o femeie trebuie sa aiba loc numai in cadrul familiei, binecuvantata de Dumnezeu in Taina Nuntii. Mai apoi, apropierea dintre soti trebuie sa izvorasca din iubirea unuia fata de celalalt, iar nu dintr-o simpla nevoie fizica. Sexualitatea lipsita de iubire degenereaza intotdeauna in desfranare, intunecare si prostitutie familiala.

Din ce in ce mai multi tineri ajung prada duhului desfranarii, prin intelegerea sexualitatii intr-un mod izolat de toate celelalte aspecte ale vietii. Preocuparea excesiva fata de sexualitate nu poate avea alt rezultat decat unul asemanator celui de mai sus, numit "swing".

Sexualitatea nu este un sport sau un mod de a-ti petrece timpul liber, precum nu poate fi nici studiata, inteleasa si traita in mod de sine statator, despartita de toate celelalte aspecte ale vietii si de Dumnezeu, care a randuit-o pe aceasta in chip firesc.

Orice patima ajunsa la apogeu risca sa distruga definitiv chipul lui Dumnezeu din respectivul om. Desfranarea distruge toate acele familii care nu si-au descoperit sensul, ratacind in afara Bisericii lui Hristos.

Orice denaturare a sexualitatii il desfigureaza si pe barbat si pe femeie, stingand adevarata iubire dintre ei. Din cauza egoismului, manifestat atat pe cont propriu, cat si in doi, multe familii sfarsesc prin avorturi, perversiuni, violenta, adulter si divort.

Daca temeliile educatiei sexuale sunt puse intr-o familie crestina, tinerii vor fi cu mult mai putin expusi riscurilor ascunse in educatia sexuala promovata de societatea necrestina. De asemenea, cand educatia sexuala este savarsita in familie, tinerii se raporteaza mult mai critic la informatiile venite din afara (cercul de prieteni, televizor, internet). Mai mult, cand familia duce o viata crestina autentica, iar comunicarea intre membrii acesteia este una reala, tinerii nu vor simti nevoia unui mod de viata inedit, in care se ascund adesea mari caderi.

Teodor Danalache

Despre autor

Teodor Danalache Teodor Danalache

Senior editor
718 articole postate
Publica din 30 Iulie 2009

Pe aceeaşi temă

16 Octombrie 2012

Vizualizari: 16738

Voteaza:

Swinging-ul, o noua biruinta a desfranarii 3.43 / 5 din 7 voturi. 22 review utilizatori.

Comentarii (22)

  • Noma KyroPostat la 2013-01-13 20:48

    Sunt de acord cu Ioana !

  • Thoma DrizaPostat la 2013-01-13 19:10

    Cum se vede lumea de astazi e dominata de satana!

  • CORINA GEORGIUPostat la 2012-10-22 09:44

    Nu sunt de acord cu tine, Gigel B. Articolul este foarte bine venit, am vazut ca sunt persoane, care habar n-au ce-nseamna termenul "swinger"....cei care au o credinta, teama de pacat sau D-zeu, refuza din start sa se gandeasca CE & CUM! Totul porneste din familie, trebuie sa ne educam-informam copiii despre toate pericolele si nenorocirile care ii ameninta "afara". Trebuie sa afle de la noi, dar daca noi nu stim si ne ferim s-aflam....cum i-am putea preveni? Este cumplit faptul ca s-au facut cluburi & organizatii de-acest fel, e strigator la cer! Dar asta este inca o arma a diavolului, indreptata spre D-zeu si, din pacate noi, fiind zidirea Lui...ne lasam batjocoriti in cel mai josnic mod, de diavol! Traiom vremuri foarte tulburi, de-asta ar trebui cu totii sa cerem ajutorul lui D-zeu sa ne-ntareasca credinta si sa ne fereasca de aceste ispite grozave care ne duc spre pieire! Doamne, milostiveste-te spre noi, ca pierim sub puterea diavolului!

  • Vasa NastaPostat la 2012-10-19 23:55

    Va multumesc pentru continutul articolului ! Bunul Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui cea Dreapta !

  • Ramona TimisPostat la 2012-10-18 16:40

    Eu nu am intalnit termenii acestia pana acum, dar nu ma uit la TV si nu caut sa fiu la moda. Pe un om care cauta sfintenia nu are cum sa il sminteasca articolul. Pentru cei care practica astfel de lucruri sau sunt tentati sa practice caderea nu poate veni de la acest articol si ea are radacini vechi in indepartarea de imvataturile din Evanghelii si de la Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe. Orice crestin ortodox trebuie sa aiba un duhovnic de care sa asculte pentru ca sa nu se afle pe cale faradelegii. Pentru cei care sunt fortati de soti sau sotii la practici sexuale pacatoase sa gandeasca la rostul casatoriei care este ajutorul reciproc la mantuirea sufletului caci " ce iti foloseste tie omule de ai castiga lumea intreaga, daca sufletul tau ti l-ai pierdut".

  • ion mirosanuPostat la 2012-10-18 15:32

    REDEFINIT ! Nu există comentarii pro ori contra . Totul este redefinit de timpul prezent . Practicile de orice fel ar fi ele sunt doar repuse în scenă , prea multă părere , oamenii oricum au făcut totul încă de la începuturi . Acum doar repetă ori reia activităţi , nimic nou sub soare , aşa se sfârşesc generaţiile ... , fum şi cenuşă .

  • ioana Postat la 2012-10-18 12:52

    Cineva spunea ca numai cei smintiti se smintesc si bine spunea. Adica numai cei care oricum sunt smintiti de un anumit aspect al realitatii se smintesc sau se simt "inspirati" cand afla de existenta unui nou pacat. Pacatul desfranarii nu ar trebui sa fie ceva nou pentru niciun om care isi spune sau incearca sa fie crestin. Acest aspect este luat tot mai mult in discutie de preoti in cadrul predicilor lor. Relatia adevarata, sanatoasa, interdependenta intre oameni si mai ales, intre barbat si femeie, este o raritate. Putem vorbi mai degraba despre dependenta decat despre o relatie. Baiatul devine dependent de relatie si de ce ii ofera femeia si invers. Sa numim "dragoste libera" acest produs bolnav si diabolic al creativitatii omului (adica swing-ul), mi se pare tot semnul unei imbolnaviri a mintii. Exista o sete atat de mare de iubire in noi, pe care Cineva ne-o poate implini cu adevarat. Daca doar am cere, daca am avea rabdare, daca am vrea si am fi constienti ca ASTA vrem cu adevarat, nu ne-am mai minti cu surogatele iubirii si ale bucuriei, care sunt placerea si dependenta. Exista atat de multe "ingrediente" necesare pentru a avea o relatie sanatoasa, de iubire cu un partener, incat uneori iti vine sa renunti si sa te complaci cu ce iti ofera societatea. Este drept, este o tentatie mare sa inlocuiesti placerea cu bucuria, care necesita un efort pentru a face rost de ea. Dar daca sunetm onesti si ne uitam in adancul inimii noastre, vom vedea ca, setea de iubire nu se stinge cu nimic decat cu iubirea oferita de Dumnezeu pentru care MERITA sa astepti, sa te rogi, sa induri orice. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Sandu-Gabriel VasilePostat la 2012-10-18 10:04

    Nu înţeleg de ce unii dintre dumneavoastră spun că "daţi oamenilor idei" sau "mai folosit eram daca citeam ceva din vietile sfintilor"; nu văd ce e rău în articolul acesta...Sunt convins că dumneavoastră vă uitaţi de pildă la TV, de unde...chiar aveţi de unde lua "idei". Din păcate, nu putem evita aşa cum ne-am dori unele trend-uri. Faptul că încă nu a ajuns cu o frecvenţă de luat în seamă în România, nu înseamnă că nu există aceast gen de relaţii. Eu zilnic merg prin centrul Bucureştiului şi sunt invitat să primesc tot felul de fluturaşi cu tot felul de "activităţi sexuale relaxante"...Doamne ajută!

  • bonas NiculaePostat la 2012-10-18 09:08

    Cunoasterea legii,inseamna si calcare ei.Intodeauna la aparitia a ceva nou,apare si ideia"cum,in ce fel si ce aduce nou in viata de zi cu zi".Dumnezeu a lasat "LIBERTATEA DE A ALEGE",mai bine zis"a face deosebirea intre ce este BUN si ce este rau". Romanul si nu numai are o zicere: "in foc se lamureste AURUL" ,lucru confirmat si in Sf.Scriptura.Nicu.

  • Gheorghe SimonPostat la 2012-10-18 07:41

    Parerea mea e ca articolul e binevenit...,deoarece in general noi cei din blocul fost comunist avem de a imita pe cei din Occident sau Statele Unite. Puteti sa spuneti ca in Romania nu a intrat Halloween-ul, tineretul roman nu poarta piercing, etc ceea ce inainte de 89 doar la televizor vedeai... ? Poate noi cei maturi si bine asezati nu ne vor motiva cu asa ceva porcari pentru ca in Romania inca avem bun-simtsi educatie, dar generatiei de dupa Revolutie, intre 20-35 de ani le va fi foarte usor sa cada in ea fie pentru a fi socotiti ``la moda´´ intre prieteni, fie sub presiunea partenerului de viata...

  • Ivana CristescuPostat la 2012-10-17 22:05

    Oameni buni,eu,cred ca,un crestin authentic,nu trebuie sa aiba retineri in a spune Raului,rau.Faptul ca unii dintre noi n-au auzit pina la postarea acestui Articol,despre acest "sport",asta nu inseamna ca ,unii dintre semenii nostri nu-l practica,si ,prin urmare ca el nu exista.Si nu inteleg de ce nu s-ar putea vorbi,pe aici,si despre aceasta chestiune.O dezbatere,pe aici,nu poate fi luata drept reclama,decit daca nu sintem bine-intentionati.Consider ca articolul este f bine-venit si autorul f bine intentionat.Nu-l "pieptan" pe dl Danalache(autorul).Nu sint eu persoana care sa faca lucrul acesta.A postat articole la care eu am facut commenturi in care l-am criticat.Acum nu e insa cazul,si gasesc f bun faptul ca a decis sa-si mai iasa din STASS-uri si sa mai scrie si despre altceva...In fond lucrurile astea ,despre care a scris in Articol exista si trebuiesc combatute.Si,daca nu pe aici,atunci pe unde? Ivana-A

  • ionel nicu raduPostat la 2012-10-17 12:20

    Mai folosit eram daca citeam ceva din vietile sfintilor parinti decat sa citesc acest articol. Deloc intaritor in credinta. Propun sa scoateti acest articol de pe site. Trezeste simtiri necurate doar citind aceste intinari.

  • grigoras gherasePostat la 2012-10-17 10:53

    Acest material pare a fi nebinevenit si doi corespondenti chiar o afirma!Nu cred ca au dreptate caci prin analogie ar trebui sa condamnam si Biblia care ne vorbeste despre practicile Sodomei si Gomorei!A cunoaste relele acestei vieti nu este decat un pas bun in a te pregati sa nu cazi in aceste capcane! Spun cei ce practica easta mizerie ca relatiile lor familiale,de cuplu se intaresc.Sincer,mi se pare un nonsens,este ca si cum ai spune ca ologul dupa ce moare parca merge mai bine decat inainte. Cum sa se intareasca relatia de cuplu dupa asemenea experienta cand abia de acum incolo apar elemente de "explozi":parca celalalt era mai nu stiu cum,parca cealalta era mai buna decat a mea,avea nu stiu ce,avea mai nu stiu cum!Acestea oare vor uni sau mai degraba vor dezbina. Si aici este o "negustorie",oamenii isi vand"marfa". Vai celor ce"cumpara"acest fel de marfa.Cunoscand acesste lucruri si amanunte despre ele stim si putem a ne intari in fata lor!

  • honoriu crisan Postat la 2012-10-17 10:51

    Englezescul "swing" înseamnă balans, oscilaţie (aici, între diverşi parteneri sexuali). În rest, e mizerie...

  • maria raduPostat la 2012-10-17 10:28

    Este ceva desgustator lipsit de morala crestina si bun simt.

  • Ioan AlbuPostat la 2012-10-17 09:19

    Acum un an și ceva, în Italia a fost un scandal mediatic care a implicat mai multe cupluri italiene și un soldat american dintr-o bază militară. Aceștia practicau „swing” și au descoperit că erau infectați cu virusul HIV acuzîndu-l pe american.Militarul a fost repede repatriat, la fel ca ucigașul lui Teo Peter, însă cei implicați suferă consecințele nelegiuirii lor. Deci plata nu întîrzie niciodată.Nu numai că e profund imoral, dar se expun la o serie întreagă de boli de natură sexuală.Nu-i nici o diferență între swing și prostituție.

  • George Pisleag Postat la 2012-10-17 08:47

    Urmatorul pas va fi asa: Cine nu e gelos e swinger. Apoi swinger-ul va fi vazut la fel de scursura a societatii precum e homosexualul. Deci gelozia, ura, violenta in familie, vor fi considerate ceva normal.

  • windorin Postat la 2012-10-16 14:10

    Nici eu nu am auzit pana acum de acest lucru. Consider insa ca e de folos o atentionare crestina asupra unei astfel de caderi. Daca nu am privi si spre aceste lucruri, lumea ar lua contact direct cu cei afectati de aceasta patima, care ar prezenta lucrurile intr-un mod favorabil lor.

  • Ivana CristescuPostat la 2012-10-16 09:41

    Comunitatile de swingeri nu au ramas doar in mediul virtual.Ei s-au constituit intr-o comunitate REALA,si se manifesta ca atare,in mod PRACTIC.Inca de acum citiva ani in urma ,intr-o emisiune televizata,a unui post TV Romanesc,am vazut un "domn" care prezenta comunitatea,fara nicio sfiala,cu larghete si cu..mindrie ,parca. Internetul ,pe linga partile lui bune,are si partile lui RELE,pe care semenii nostri,ahtiati dupa ARGINTI ( si nu numai!),"se ostenesc" in a mediatiza si inmulti URICIUNEA PUSTIIRII, in LUME,uitind de PRINCIPII (legi nescrise ale lui Dumnezeu). Impotriva unora ca acestia,nu ne ramine decit:RUGACIUNEA! Ivana-A

  • Marcu AdrianPostat la 2012-10-16 09:00

    Asta chiar e apogeul ! Mi se pare o amenintare , una din cele mai mari , aduse familiei.

  • mihai gadaleanPostat la 2012-10-16 00:22

    cine nu a intalnit termenii acestia pana acum,le-ati deschis voi ochii...eu nu sunt de-acord cu aceaste editoriale...poate gresesc si nu am nici un drept la comentarii...sa ma scuzati in acest caz.

  • Gigel BratPostat la 2012-10-15 23:24

    Nu cred ca e binevenit acest articol. La noi fenomenul este foarte restrans si scriind despre el mai degraba ii faceti reclama, dati oamenilor idei.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE