Un nou atac impotriva firii

Un nou atac impotriva firii Mareste imaginea.

Dupa cum obisnuia sa spuna Parintele Arsenie Boca, "in mintea stramba si lucrul drept se stramba". Doar astfel se poate explica ultima initiativa a televiziunii Pro TV, aceea de a lansa, la finalul acestei luni, o emisiune care va promova, fatis si nemijlocit, casatoriile homosexuale, calcand in picioare nu doar legea laica, dar mai ales legea morala a fiintei acestui neam.

Deja nu mai este niciun secret pentru niciunul dintre noi faptul ca, sub pretextul pretinsei "lupte impotriva discriminarii" se ascund in ziua de azi cele mai marsave intentii (vezi de exemplu cazul revoltator al plangerii facute impotriva lui Sorin Dumitrescu in legatura cu articolul "Cine ne vrea etrusci?" scris de acesta impotriva profanarii Muzeului Taranului Roman de catre homosexuali).

Mai mult decat atat, in prezent toate marile companii si trusturi din lume sunt practic fortate sa isi arate sustinerea pentru "cauza homosexualilor". Asupra lor planeaza, ca un vultur neadormit, politia gandirii (comitetele si comitiile impotriva discriminarii din toata lumea).

Lupta se duce deci pe doua fronturi: unul in care cei cu gandire inca sanatoasa sunt constransi sa se conformeze la "noua gandire", si altul in care "noua gandire" este inoculata maselor prin toate mijloacele posibile. Cel mai la indemana este, bineinteles, televizorul, canalul prin care toate mizeriile (in)imaginabile au devenit deversabile in casa fiecarui om.

Vocea televiziunii este puternica si striga de la inaltimea antenelor ei care acopera toata planeta. Ea ne spune ca "iubirea" erotica dintre doi barbati este acelasi lucru cu dragostea dintre barbat si femeie. Aceasta arata nu doar ca ei nu mai stiu ce este dragostea adevarata, confundandu-o cu patima, asa cum face toata lumea de azi, dar mai mult decat atat, gandirea lor este atat de orbita de interesele economice, incat nici denumirea de "familie" nu o mai inteleg; asa se face ca prin aceeasi voce se propovaduieste de multa vreme si celebra idee: "cu ce ma ajuta pe mine o hartie de la Primarie", semn clar al totalei orbiri sufletesti.

De cealalta parte, vocea celor care marturisesc adevarul, desi neauzita de lume pentru surzenia ei, totusi exista. De catava vreme, ierarhii nostri au inceput sa fie foarte fermi pe aceasta tema. Si in vreme ce zilele trecute in Germania a fost oficiata prima casatorie homosexuala intr-o biserica protestanta, la noi subiectul acestor casatorii marsave poate duce curand la o ruptura intre Biserica si Stat. Ceea ce, desi de nedorit, nu ar fi cel mai rau lucru din lume, caci prin aceasta ruptura am implini cuvintele Sfantului Apostol Pavel: "Nu va injugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce insotire are dreptatea cu faradelegea? Sau ce impartasire are lumina cu intunericul? Si ce invoire este intre Hristos si Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? Sau ce intelegere este intre templul lui Dumnezeu si idoli? Caci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis ca: «Voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu». De aceea: «Iesiti din mijlocul lor si va osebiti, zice Domnul, si de ce este necurat sa nu va atingeti si Eu va voi primi pe voi. Si voi fi voua tata, si veti fi Mie fii si fiice», zice Domnul Atottiitorul" (2 Cor. 6, 14-18).

De aceea, pentru noi, asa cum se vadeste din ce in ce mai tare, este vremea marturisirii. Fata de prieteni, fata de colegi, fata de cei de o credinta cu noi pentru intarirea lor, si fata de cei necredinciosi pentru vindecarea lor. Nu mai avem ce astepta de la "societatea civila" sau de la mass-media neintelegatoare, caci acestia au lepadat "randuiala cea dupa fire". Impotriva lor este datoria noastra de crestini sa le opunem, marturisind, mostenirea jertfelnica a fiintei crestine a neamului romanesc, de la Sfantul Andrei pana la in zilele noastre, aducandu-ne aminte de cuvintele Mantuitorului: "Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri".

Paul Cocei

Despre autor

Paul Cocei Paul Cocei

Colaborator
104 articole postate
Publica din 29 Decembrie 2011

Pe aceeaşi temă

19 August 2013

Vizualizari: 5609

Voteaza:

5.00 / 5 din 7 voturi.

Comentarii (5)

 • Ovidiu BARBUPostat la 2013-08-23 17:48

  marsav, revoltator, politia gandirii... cam multa suparare in sufletul dvs. de cate ori am intrat in jocul raului am pierdut. de cate ori am luptat cu armele bunului (Dumnezeu, sau doar simt) am izbandit. dar cum fiecare pasare pe limba ei piere...

 • maria ionescuPostat la 2013-08-23 09:04

  Da,homosexualitatea este pacat si inca unul din cele mai mari,trebuie combatut si fatis dar si in ascuns,adica prin rugaciune puternica,pentru ca este o patima si patima e o boala,o neputinta a lor.Ei,se vor acceptati pentru ca nu mai au constiinta ca ceea ce fac e pacat,vor sa intre in ,,normalitate,, pentru ca se stiu aratati cu degetul.Trebuie iubiti si sa ne rugam pentru ei pentru a se indeparta de acest pacat!

 • CORINA GEORGIUPostat la 2013-08-19 12:20

  Deja in 14 state este legiferata casatoria intre personae de acelasi sex! Sub deviza "LIBERTATEA INDIVIDULUI" se legifereaza pacatul! Precum adunarile sectare care, acum se numesc "culte" sau "biserici (neo)protestante"....si-au pornit din apus, la fel este si "miscarea" asta libertina & libera de orice D-zeu! Sa fereasca bunul D-zeu sa se discute serios in Parlament acest aspect.....ar fi pieirea noastra definitive! Sa ne opunem frati crestini cu toate fortele acestei ispite diavolesti, care ne adduce osanda maxima! D-zeu sa ne miluiasca & sa ne lumineze spre Cale & Lumina!

 • Constanta SzlavicsPostat la 2013-08-15 13:44

  Parintele Porfirie despre iubire "In taina imbratiseaza-ti in inima-ti intreaga obste si intreaga Biserica. Nu te lupta cu ceilalti, nici nu incerca sa faci sa dispara sau sa corectezi cusururile celuilalt. Iubeste-l asa cum e, cu defectele sale. Domnul se va ingriji de acestea. Sa-ti sfintesti tacerea, sa nu fie neroditoare.”“Cand te rogi pentru un om pe care il muncesc patimi pacatoase, sa nu i-o spui, fiindca diavolul va afla si va ridica indarjire in sufletul tau si astfel rugaciunea ta nu va da rod. Sa te rogi pentru acel om in taina, si astfel rugaciunea ta il va ajuta.” “Sa nu va preocupati de cele de pe urma, nici de antihrist, nici de semnele sale, fiindca sa stiti ca atata timp cat Il avem pe Hristos cu noi, antihristul nu ne poate vatama cu nimic.” “Sa nu te necajesti, mai, niciodata. Hristos a inviat ca sa ne dea multa iubire si bucurie, inca de pe acum. Asadar, de acum sa incepem sa participam tot mai intens la ziua luminata a Imparatiei iubirii lui Hristos, unde nu se insereaza niciodata.”

 • R Serghei Postat la 2013-08-13 13:58

  Celora care stau in spatele acestor politici de "nediscriminare" nu le pasa catusi de putin de homosexuali. Homosexualii sunt folositi ca si vehicol de atac impotriva bisericii. In UE deja sunt cazuri de preoti condamnati la inchisoare pentru ca au spus ca homosexualitea este pacat! In momentul in care nu poti spune ca pacatul este pacat, orice slujba nu-si mai are nici o substanta, nici un sens. Biserica in sine va disparea ca autoritate a Lui Dumnezeu in acel caz. Si acest lucru se urmareste de catre acesti fii ai intunericului. In cazul de fata dracul este mult mai negru decat pare! Sa nu va amagiti! Urmatorii ani vor incepe sa se stranga norii deasupra bisericii rasaritene.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE