Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
N-am spus că lipsesc minunile în Biserica AZȘ. Sunt chiar multe, eu personal fiind martor la unele din ele (mă refer la altele în afară de viețile transformate).
Minunea transformatoare de viață și caracter la un om este o minune mult mai mare decât cele așa-zis naturale (viața, nașterea, etc.), ea fiind supra-naturală produsă doar de Duhul lui Dumnezeu. Iar dacă o minune fizică poate fi produsă și de diavol, schimbarea în bine a vieții umane nu poate fi produsă de el (nici nu ar avea o asemenea intenție pozitivă).
|
Stiu si eu cateva "minuni". Prima este profetia falsa a fondatorului. Iar celelalte apartin unui medium care intra in transa, Ellen White. In secolul XIX exista o explozie de mediumi, toti avand revelatii. Bineinteles, revelatiile crestine sunt diferite fata de manifestarea mediumilor.
Cum se stie diavolul poate face si lucruri bune, pentru o peroada scurta. De exemplu poate produce vindecari. Daca schimbarea in bine a vietii e cea de pe pamant cu pierderea vietii vesnice, desigur ca vrajmasul nu-i prost.
Sa ne gandim logic: daca cineva se leapada de ortodoxie si trece la un cult normal ca vrajmasul ar trebui sa incerce sa-i dea aceluia o oarecare imbunatatire a vietii pamantesti, ca nu cumva sa se intoarca la ortodoxie si sa aiba iar sansa mantuirii. Din moment ce nu se mai poate mantui ce conteaza ca ar avea cu un pacat in plus. Nici vrajmasul asta nu s-a nascut ieri sa nu aiba ceva in cap. Veti observa in vietile sfintilor si paterice exemple de genul acesta. Vrajmasul poate ajuta un om si sa fie mai credincios, daca astfel il poate amagi.
Era o povestire cu un calugar imbunatatit care vede ca un alt calugar pustnic e inconjurat de multi vrajmasi. Apoi ajunge intr-un oras si era doar un inger cazut care pazea orasul. In oras nu era nevoie de prea multi, lucrurile mergeau de la sine.