![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Nici in citatul asta nu se pomeneste nici macar o singura data cuvantul "calendar". Prin urmare, nu mi-e clar la ce fel de schimbari se refera anatemele, cred insa ca se refera la schimbari care tin de credinta si de dogme, nu de calendar. In concluzie, nu e chiar asa de clar cum spui tu. Ori poate nu ai ales bine citatele. Bogdan. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
De ce incerci sa te minti singur? Acolo scrie foarte bine "calendar" si tu defapt incerci sa intelegi altceva... Introducerea calendarului gregorian (din punctul tau de vedere) nu a fost o "reforma", o innoire? |
|
|
||||
|
||||
|
Frate Orthodoxia, sper sa pui aici textul unde sinodul Bisericii Ortodoxe Romane se impotriveste calendarului gregorian in 1903 pentru ca eu nu'l mai gasesc.
|
|
|
||||
|
||||
|
Uite aici text clar unde se refera la calendar:
Cele 7 anateme semnate de Ieremia al Constantinopolului, Silvestru al Alexandrei si Sofronie al Ierusalimului: [...] VII. Orisicine nu ar urma hotararile Bisericii, stabilite prin cele sapte soboare ecumenice si Sfintele Pasti socotite pentru a le urma, si vrea sa urmeze noua inventie a pascaliei si a noului calendar al astronomilor atei papisti... [...] |
|
|
|||
|
|||
|
"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.”
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.”
Vezi mai sus: “sa schimbam sau sa reformam calendarul iulian”… |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Vino ca fiica mea a murit, dar punand Tu mana pe ea, va trai". Iar la Marcu si Luca scrie: "Vino ca fiica mea e pe moarte. Si ducandu-se, a venit cineva si i-a spus: Nu mai supara pe Invatatorul, fiica ta a murit." Nu, nu e nici o greseala in Sf. Scriptura. Probabil Iair i-a spus de 2 ori lui Iisus sa vina, odata cand fata era pe moarte, si a doua oara dupa ce murise, iar Sf. Matei relateaza cand i-a zia a doua oara, iar Sf. Marcu si Luca cand i-a zis prima oara. Bogdan. Last edited by BogdanF2; 05.11.2009 at 11:48:25. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista reforme si reforme, calendarul nu mi se pare o chestie dogmatica sau de credinta. Bogdan. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cu privire la Sigilionul din 1756, cuvintul calendar apare chiar in titlu: "Chiril, prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma si Patriarh Ecumenic Datorita noilor abominatii create de papistasi cu privire la chestiunea schimbarii Pastelui si Calendarului nostru:” Si iata “binecuvintarile” pentru cel ce indrazneste sa schimbe calendarul care sa-i ajunga chiar si dupa moarte: “…. if he is a hierarch or a faithful one, to be removed from God, dammed, and after death not to rot but to dwell in eternal torment. Let stone and iron scatter and decay - they never and by no means. Let them inherit Giza's leprosy and Judas's hanging; let them dwell on earth like Cain, moaning and shivering; and let the wrath of God be on their heads and their share be with the traitor Judas and god-fighting Judeans; let the earth open and swallow them, like once Dathan and Abiron; let the Angel of God chase them with a sward in all the days of their lives, and let them succumb to all the damnations of the Patriarch and the Synod under the eternal removal and in torment of eternal fire.” |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 14:30:00 |
| botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 11:17:27 |
| Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 13:48:10 |
| botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 02:10:00 |
|
|