Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2009, 16:30:52
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
(...)
Auzi, dar de ora de vara ce zici? Nu e si asta o inovatie? Nu da peste cap orarul liturgic al Bisericii?

In Romania sunt manastiri care nu dau ora vara, ci raman cu ora veche. Petru Voda e un exemplu, dar cred ca mai sunt si altele.

Bogdan.
Vechi 26.11.2009, 19:44:59
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Din 1924 pina azi au fost tiparite cca 15.000 de exemplare. Ultimul tiraj din Boldurile, 100 de copii, a fost tras in anul 2002 la Atena, de parintii aghioriti ramasi inca fideli Parintelui Arsenie Cotea. Micul grup de zeloti “Arsenioti” e compus acum din 5 greci, printre care si Parintele Ilarion, autorul unei mici compilatii biografice despre viata monahului athonit Arsenie Cotea (Arsenios Kotteas, Monah aghiorit, tiparita la Atena).

http://www.crucea.ro/2007/06/12/arse...-ii-boldurile/

Si aici o carte de Vladimir Moss din GOC. Cititi in primul rand minunea de la Valaam!

http://www.orthodoxchristianbooks.co...LON_PART_3.pdf
Vechi 27.11.2009, 00:28:29
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Auzi, dar de ora de vara ce zici? Nu e si asta o inovatie? Nu da peste cap orarul liturgic al Bisericii?
Probabil ca il da in ziua cind se schimba ceasul. O sa intreb la manastire sa vad cum fac.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
In Romania sunt manastiri care nu dau ora vara, ci raman cu ora veche. Petru Voda e un exemplu, dar cred ca mai sunt si altele.
Interesant! Schimbi anul liturgic, dar iti pasa de chitibusuri...
Vechi 27.11.2009, 00:55:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
Fratele meu calendarist,intre anii 1924 si 1935,miscarea voastra stilista nu a avut nici un episcop,deci conform canoanelor,nu ati fost biserica.
Dupa cum ti-am spus, episcopul Bisericii a fost insusi Isus Cristos Dumnezeu pina cind, in marea Sa mila a binecuvintat-o si cu ierarhi pe pamint. Asemenea situatii mai sint cunoscute in istoria Bisericii Ortodoxe. In veacul al 7-lea Sf. Maxim Marturisitorul, un simplu calugar, a intrerupt, asa cum cere invatatura Bisericii comuniunea cu toti cei cazuti in erezia monotelista. Cind a fost intrebat de ce nu se impartaseste cu Patriarhul Constantinopolului, Sf. Maxim a raspuns:

“Chiar si daca intreg universul s-ar impartasi cu patriarhul, eu nu ma voi impartasi cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Duhul Sfint marturiseste ca si chiar ingerii ar fi afurisiti daca s-ar apuca sa predice o alta Evanghelie introducind invataturi noi.”

Ceva mai tirziu, la cel de-al 6-lea Consiliu Ecumenic, toti ereticii au fost anatemizati, dar pina acolo doar acel simplu calugar a avut dreptate, pe cind toti episcopii erau cazuti in erezie. Unde iti imaginezi tu ca era Biserica? cu ereticii? sau cu Sf Maxim si cei din jurul lui? Si in toata acea vreme de mare apostazie Biserica nu l-a avut de episcop decit pe Cristos Mintuitorul.

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
Intre aceiasi ani,dupa cum spuneti voi,cei aprox 200 de milioane de ortodocsi din Biserica oficiala au devenit eretici pentru ca niste episcopi suspecti au scurtat unele posturi ...
Ma rog, daca, dupa tine, Patriarhul Constantinopolului, Arhiepiscopul Atenei, Patriarhul Romaniei si toti ierarhii Sfintelor Sinoade ecumenic, grec si roman erau la 1923 – 24 o gasca de episcopi suspecti, atunci ce sa mai spun despre urmasii lor de astazi din bisericile ecumeniste?! Decizia Sfintului Sinod BOR din 1903, de o claritate exceptionala, arata ca nu poti nici schimba, nici reforma calendarul fara sa incalci canoanele Bisericii Ortodoxe. Introducerea calendarului iulian revizuit s-a facut oficial, la nivel de Biserici, fara exceptie, marturisind in acest fel erezia pe fata, cu capul descoperit si intrind astfel in puterea tuturor anatemelor Sfintilor Parinti ai Consiliilor Ecumenice, a consiliilor pan-ortodoxe si locale care le-au urmat de-a lungul timpului, care condamna fara echivoc schimbarea Sfintei Traditii.

Citat:
Episcopul Sfintului Maxim Marturisitorul cine a fost ? Dar al anahoretilor,sfintilor pustiei,martirilor ? Dar al lui Gafencu,Oprisan,Maxim,Ianolide si toti minunatii sfinti ai temnitelor burgheze si comuniste ? Dar al parintelui Arsenie Boca,Iustin,Arsenie,Ghius,Steinhard si nenumarati altii ?
Exemplul Sfintului Maxim Marturisitorul nu te ajuta, ci te condamna. Iar in ce-i priveste pe sfintii calendarului nou, cei ai schismei, nu stiu, dar iti recomand sa intrebi cum isi rezolva romano-catolicii problema.

Citat:
Tare imi este ca voi interpretati canoanele in litera iar de roadele Duhului Sfint putin habar aveti.Precum ierarhii evrei odinioara,il aveau pe Dumnezeu in fata lor,dar nu-L gaseau in Scripturi....deci nu era in fata lor.
Canoanele nu sint pilde, ci standardele ortodoxiei exprimate foarte precis. Daca ai fi inginer si-ar trebui sa construiesti o casa, ai interpreta in duh standardele de rezistenta? Tare mi-e mie ca tu n-o sa te simti prea bine in fata Celui care va veni sa-ti primeasca lucrarea!...

Citat:
In toata Sfinta Scriptura,Dumnezeu foloseste cuvintul eretic o singura data,iar la voi este subiect si predicat in mai fiecare propozitie,atribut si complement de multe ori,uneori il folositi si ca semne de punctuatie,prepozitii si onomatopee...probabil ca este visul vostru permanent,inceputul si sfirsitul,mijlocul la toate...etc.Cind nu este eretic,este anatema...si viceversa.
Vorbesti ca sa te afli in treaba! Citeste Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, care au fost insuflate Parintilor Bisericii de Duhul Sfint si o sa ai surpriza ca putine sint acelea care nu pun anatema. Si asa si trebuie sa fie, pentru ca mintuirea la ortodocsi nu este joaca si nimeni nu are dreptul sa compromita Adevarul lui Dumnezeu.

Citat:
Si totusi o sa scriu din sfintii Iosif si Efrem...
Fa ce vrei. Mie nu mi-e frica de nimic atita timp cit nu vorbesc dupa capul meu, ci dupa invatatura Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.

“Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia.” (Luca 12:32)

Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 27.11.2009 at 01:06:58.
Vechi 27.11.2009, 01:10:32
Banned

Implicit

Citat:
Gresesti. In Biserica au existat rataciti si inselati de cand a fost Biserica. Au existat si Sfinti care s-au inselat cate putin si au sustinut erezii.
Cred ca si subiectul asta l-am discutat in repetate rinduri. In Biserica lui Cristos nu exista erezie marturisita si asumata. Si, da, pot exista greseli si pacate la nivel individual.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
De unde au venit cei 3 episcopi in 1935? Daca nu erau in Biserica si pierdusera Harul, cum l-au redobandit? Cine i-a rehirotonit? Din cater stiu eu Hristos a hirotonit doar pe Apostoli si atat.
Tot Acela care i-a iertat si pe episcopii din vremea Sf. Maxim Marturisitorul. La inceput nu toti episcopii au acceptat erezia in inima, iar unii cu siguranta au fost doar inselati. In iulie 1929, Chrysostom Papadopoulos, Arhiepiscopul Atenei, a convocat sinodul bisericii ecumeniste pentru a-i condamna pe cei care au ramas credinciosi Sfintei Traditii. Din cei 44 de episcopi prezenti, 13 au parasit sedinta, 27 au refuzat sa semneze hotarirea, doar 4 au semnat. Dupa cum se vede, Dumnezeu a avut de unde alege. In 1935, 2 episcopi ai sinodului grec si unul al sinodului ecumenic au parasit bisericile schismatice punindu-se in fruntea Bisericii.
Vechi 27.11.2009, 13:36:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Tot Acela care i-a iertat si pe episcopii din vremea Sf. Maxim Marturisitorul. La inceput nu toti episcopii au acceptat erezia in inima, iar unii cu siguranta au fost doar inselati.
Eu cred ca e putin altfel. Din cate stiu eu de ex. la o caterisire, preotul/episcopul nu pierde Harul, doar i se interzice sa il mai foloseasca.

Cred ca la fel s-ar putea sa fie si in cazul ratacirilor astea, preotul sau episcopul nu pierde imediat Harul.

Bogdan.
Vechi 06.12.2009, 19:02:44
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Imi retrag toate declaratiile despre BOR. Dumnezeu prin marea Sa bunatate mi-a aratat unde se afla Dreapta Credinta.

Pur si simplu ma ingrozesc de atitudinea mea anterioara si despre hulirea Duhului Sfant! Prin comportamentul asta “ultra-zelotist” am renegat lucrarea Sfantului Duh, am renegat Sfintenia Sfintilor Arsenie Boca, Sfantul Valeriu Gafencu, Sfantul Ilie Lacatus, validitatea tainelor si alte sute de minuni.

Mergand pe linia Sfantului Iosif Pestereanul si a Sfantului Paisie Aghioritul ma reintorc la Sfanta Biserica Ortodoxa, Mama noastra!

Multumesc Hristoase!
Vechi 07.12.2009, 19:45:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Imi retrag toate declaratiile despre BOR. Dumnezeu prin marea Sa bunatate mi-a aratat unde se afla Dreapta Credinta.

Pur si simplu ma ingrozesc de atitudinea mea anterioara si despre hulirea Duhului Sfant! Prin comportamentul asta “ultra-zelotist” am renegat lucrarea Sfantului Duh, am renegat Sfintenia Sfintilor Arsenie Boca, Sfantul Valeriu Gafencu, Sfantul Ilie Lacatus, validitatea tainelor si alte sute de minuni.

Mergand pe linia Sfantului Iosif Pestereanul si a Sfantului Paisie Aghioritul ma reintorc la Sfanta Biserica Ortodoxa, Mama noastra!

Multumesc Hristoase!
Ma bucur de revenirea ta, frate Antoni0. Ce anume te-a facut sa-ti schimbi parerea?

Trebuie sa avem grija sa mergem pe "cararea imparateasca", sa avem grija sa nu cadem nici de-a stanga si nici de-a dreapta.

Despre BOR (din care fac parte): stiu ca directia ecumenista e gresita, dar nu e in puterea mea sa decid unde trebuie trasa linia. Am insa incredere in cuvintele Pr. Iustin Parvu care raspundea asa la intrebarea daca sa mai intre lumea in bisericile unde s-au facut slujbe ecumeniste: "cand veti vedea ca se impartasesc unii de la altii, sa plecati de acolo".

Doamne ajuta!

Bogdan.
Vechi 07.12.2009, 23:45:19
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
Ma bucur de revenirea ta, frate Antoni0. Ce anume te-a facut sa-ti schimbi parerea?

Trebuie sa avem grija sa mergem pe "cararea imparateasca", sa avem grija sa nu cadem nici de-a stanga si nici de-a dreapta.

Despre BOR (din care fac parte): stiu ca directia ecumenista e gresita, dar nu e in puterea mea sa decid unde trebuie trasa linia. Am insa incredere in cuvintele Pr. Iustin Parvu care raspundea asa la intrebarea daca sa mai intre lumea in bisericile unde s-au facut slujbe ecumeniste: "cand veti vedea ca se impartasesc unii de la altii, sa plecati de acolo".

Doamne ajuta!

Bogdan.

Sfantul Paisie Aghioritul fratele meu!

Doamne ajuta!
Vechi 08.12.2009, 12:42:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antonio Vezi mesajul
Sfantul Paisie Aghioritul fratele meu!

Doamne ajuta!
Da, si mie mi-a fost de mare ajutor. Cu cativa ani in urma, cand (re)descopeream crestinismul, scrierile Cuviosului Paisie m-au ajutat sa vad ca Adevarul e in Ortodoxie, si nu la sectarii la care ma uitam eu.

Din cate stiu Cuv. Paisie Aghioritul e in curs de canonizare.

Doamne ajuta!

Bogdan.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00