![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Romania sunt manastiri care nu dau ora vara, ci raman cu ora veche. Petru Voda e un exemplu, dar cred ca mai sunt si altele. Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]()
Din 1924 pina azi au fost tiparite cca 15.000 de exemplare. Ultimul tiraj din Boldurile, 100 de copii, a fost tras in anul 2002 la Atena, de parintii aghioriti ramasi inca fideli Parintelui Arsenie Cotea. Micul grup de zeloti “Arsenioti” e compus acum din 5 greci, printre care si Parintele Ilarion, autorul unei mici compilatii biografice despre viata monahului athonit Arsenie Cotea (Arsenios Kotteas, Monah aghiorit, tiparita la Atena).
http://www.crucea.ro/2007/06/12/arse...-ii-boldurile/ Si aici o carte de Vladimir Moss din GOC. Cititi in primul rand minunea de la Valaam! http://www.orthodoxchristianbooks.co...LON_PART_3.pdf |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
“Chiar si daca intreg universul s-ar impartasi cu patriarhul, eu nu ma voi impartasi cu el. Pentru ca stiu din scrierile Sfintului Apostol Pavel: Duhul Sfint marturiseste ca si chiar ingerii ar fi afurisiti daca s-ar apuca sa predice o alta Evanghelie introducind invataturi noi.” Ceva mai tirziu, la cel de-al 6-lea Consiliu Ecumenic, toti ereticii au fost anatemizati, dar pina acolo doar acel simplu calugar a avut dreptate, pe cind toti episcopii erau cazuti in erezie. Unde iti imaginezi tu ca era Biserica? cu ereticii? sau cu Sf Maxim si cei din jurul lui? Si in toata acea vreme de mare apostazie Biserica nu l-a avut de episcop decit pe Cristos Mintuitorul. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
“Nu te teme, turma mica, pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua imparatia.” (Luca 12:32)
Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 27.11.2009 at 01:06:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca la fel s-ar putea sa fie si in cazul ratacirilor astea, preotul sau episcopul nu pierde imediat Harul. Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi retrag toate declaratiile despre BOR. Dumnezeu prin marea Sa bunatate mi-a aratat unde se afla Dreapta Credinta.
Pur si simplu ma ingrozesc de atitudinea mea anterioara si despre hulirea Duhului Sfant! Prin comportamentul asta “ultra-zelotist” am renegat lucrarea Sfantului Duh, am renegat Sfintenia Sfintilor Arsenie Boca, Sfantul Valeriu Gafencu, Sfantul Ilie Lacatus, validitatea tainelor si alte sute de minuni. Mergand pe linia Sfantului Iosif Pestereanul si a Sfantului Paisie Aghioritul ma reintorc la Sfanta Biserica Ortodoxa, Mama noastra! Multumesc Hristoase! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa avem grija sa mergem pe "cararea imparateasca", sa avem grija sa nu cadem nici de-a stanga si nici de-a dreapta. Despre BOR (din care fac parte): stiu ca directia ecumenista e gresita, dar nu e in puterea mea sa decid unde trebuie trasa linia. Am insa incredere in cuvintele Pr. Iustin Parvu care raspundea asa la intrebarea daca sa mai intre lumea in bisericile unde s-au facut slujbe ecumeniste: "cand veti vedea ca se impartasesc unii de la altii, sa plecati de acolo". Doamne ajuta! Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Paisie Aghioritul fratele meu! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Da, si mie mi-a fost de mare ajutor. Cu cativa ani in urma, cand (re)descopeream crestinismul, scrierile Cuviosului Paisie m-au ajutat sa vad ca Adevarul e in Ortodoxie, si nu la sectarii la care ma uitam eu.
Din cate stiu Cuv. Paisie Aghioritul e in curs de canonizare. Doamne ajuta! Bogdan. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|