Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2009, 23:17:11
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Precizarea terminologică nu rezolvă problema dvs. Idol poate însemna mai mult decât reprezentarea unei divinități păgâne inexistente. Idol poate fi chiar și un star de cinema sau un sportiv, sau oricine poate lua ilicit locul lui Dumnezeu. Or icoanele maicii Domnului, sfântului Nicolae, sf. Gheorghe și așa mai departe tot "Pantheonul ortodox", chiar iau locul lui Dumnezeu în închinare, cinstire și recunoaștere a calității de Mijlocitor și Mântuitor.

Închinarea în ortho-doxie ar trebui să fie doar în duh și adevăr (Ioan 4,23.24), nu în imagini. Acestea nu au ce cauta în actul de închinare. Recunosc eventuala lor valoare educativă, pedagogică (poate chiar și artistică) pentru cei care nu au o experiență spirituală suficient de matură, dar nu au ce căuta în actul închinării!
Imi pare rau. Nu intelegi sfintenia. Sfintii nu sunt in afara lui Dumnezeu, Dumnezeu este prezent in sfinti. Apostolul Pavel recunoaste ca galatenii il slaveau pe Dumnezeu prin el. Sfintii sunt medii transparente fata de dumnezeire.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2009, 23:54:23
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Imi pare rau. Nu intelegi sfintenia. Sfintii nu sunt in afara lui Dumnezeu, Dumnezeu este prezent in sfinti. Apostolul Pavel recunoaste ca galatenii il slaveau pe Dumnezeu prin el. Sfintii sunt medii transparente fata de dumnezeire.
Posibil să nu înțeleg chiar tot ce e legat de sfințenie, v-aș fi recunoscător dacă mi-ați da referința aceea din Galateni s-o pot verifica personal. Mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 16:53:53
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Posibil să nu înțeleg chiar tot ce e legat de sfințenie, v-aș fi recunoscător dacă mi-ați da referința aceea din Galateni s-o pot verifica personal. Mulțumesc.
Galateni 1,24. Sigur interpretarea va fi diferita.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05