![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu doar cred, știu, în harul Duhului Sfânt, sună cu mândrie, dar nu-i mândrie. Slavă Domnului. Da, nunțire. 100% de acord. Dar când e nunțire, nu e jumate de Duh Sfânt, sau un sfert. E tot. Nu sunt mai multe Duhuri Sfinte... (afară de jucăuși) deci harul, fiind un rezultat al Duhului Sfânt, izvorât din Duhul Sfânt, harul fiind necreat, e forma prin care înțelegem nunțirea, ne umplem, prin har, de Duhul Sfânt și lucrăm cu harul. La fel, tot așa, a reușit să vorbească măgărița, prin harul Duhului Sfânt, care El Duhul Sfânt era în ea, Duhul Sfânt din ea, a lucrat prin har, cu harul, ca să-i dea forma sunetelor cuvintelor corzilor vocale ale măgăriței, ca omul să înțeleagă că animăluțul a rostit cuvinte, la fel a reușit toiagul să fie transformat în vietate, deci transformarea anatomică moleculară, a unui material în alt material, lemn-șarpe, apoi șarpe-lemn, la fel Sfintele Moaște și Sfintele Icoane vindecă boli, învie oamenii și alte minuni. Deci Persoană, Ipostat, Ființă, Esență, a Duhului Sfânt, intră în om, ca întreg, fără ca vreodată să se confunde, să se contopească, să se înlocuiască, fără să participe creatura-omul, la esența și ființa Creatorului, Duhului Sfânt. Să știi că e cam mult timp petrecut pe forum. Sunt în concediu, și în loc să citesc, să mă rog, să lucrez mântuirea mai mult, eu stau pe forum... cam prea mult... :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 16:14:31. |
|