Scrisoare Pastorala la Nasterea Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos 2010

Scrisoare Pastorala la Nasterea Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos 2010 Mareste imaginea.

Iubitului nostru cler, cinului monahal si dreptcredinciosilor crestini
ai Episcopiei noastre de Dumnezeu-pazite,

Iubiti credinciosi,

Hristos se naste! Mariti-L!

Ridicati privirile catre inalturi si vazand cerurile deschise lasati pe Regele universului sa se coboare pe pamant!

Sa rostim cu gurile noastre un imn de bucurie si fericire, multumind lui Dumnezeu si laudandu-L pentru dragostea Sa pentru noi, prin care a facut primul pas al impacarii noastre cu El!

Sa alergam in pripa, mana de mana, sa-L intampinam pe El, Izvorul pacii, Rascumparatorul sufletelor noastre!

Mai este cineva care inca nu se bucura de bogatia sperantelor de maine si de totdeauna?

Mai este cineva care nu-si simte lacrima-i stergandu-se din ochii intunecati de plans?

Mai este cineva ai carui pasi nu sunt mai usori stiind ca Fiul lui Dumnezeu calatoreste alaturi de el purtandu-i povara si conducandu-l spre rai?

Daca inca mai este o asemenea persoana, sa impartasim si acesteia adevarul: parintii – copiilor; copiii – prietenilor; crestinii – strainilor. Sa ridicam mainile si sa ne deschidem inimile celor pentru care Hristos a venit deasemenea.

Fie ca toti aceea dintre noi care ne complacem in abundenta materiala sa fim cumpatati, aducandu-ne aminte ca Insusi copilul Iisus S-a nascut intr-un loc modest si ca milioane de frati si surori ale noastre sunt lipsiti de tot ceea ce noi avem si luam ca si cand ni s-ar cuveni!

Fie ca toti dintre noi care ne impodobim casele cu ornamente festive sa fim siguri ca ne-am infrumusetat si sufletele cu rugaciune, milostenie si cu imnul sfant al dreptatii!

Fie ca noi care inaltam un brad verde al sperantei in mijlocul celor dragi si-l impodobim cu lumini artificiale sa readucem in caminele noastre si imaginea Lemnului Sfant al Crucii si sa ne incalzim la lumina de viata datatoare a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos!

Fie ca noi cei care pregatim si ne saturam de bunatatile cele pamantesti, sa nu neglijam nici foamea sufletului pentru pretiosul Trup si Sange al Domnului, oferit noua din mana sa cea sfanta! Sa ne aducem aminte ca de fapt Sfanta Cuminecatura este singura hrana de folos pentru viata vesnica!

Fie ca noi cei care ne imbracam in spiritul sarbatoresc sa nu uitam sa multumim lui Dumnezeu si pentru imaculatul vesmant al mantuirii primit de noi la Sfantul Botez prin care noi ne putem invrednici a fi partasi la ospatul ceresc!

Ridicati inimile voastre precum Fecioara Maria a tresaltat de bucurie dand multumire Tatalui cel Sfant pentru darul Fiului!

Inaltati cugetul vostru in contemplare, la gandul nesfarsitei mile a lui Dumnezeu, apropiindu-va cu fapta de pilda purtarii de grija si cumpatarii lui Iosif!

Alaturati glasul vostru de al acelora care nu pot canta prea tare datorita persecutiei, iar impreuna cu puterile nevazute strigati: “Marire lui Dumnezeu! Toata slava sa fie a Lui! Laudati-L pe Dumnezeu! Laudati-L cu totii! Cinstiti-L pe Dumnezeu! Cinstiti-L cu totii! Cinstiti-L intotdeauna!” Sa-i slujim Lui, Celui care a venit din inaltul Cerului pe pamant sa ne ridice si pe noi din aceasta lume catre aceea care va sa vina!
Pace tuturor acelora care-L cauta pe Domnul!

† NATHANIEL
Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Detroitului si al
Episcopiei Ortodoxe Romane din America

 

23 Decembrie 2010

Vizualizari: 1183

Voteaza:

Scrisoare Pastorala la Nasterea Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos 2010 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE