Pelerinaj GRECIA - Locuri Sfinte si Binecuvantate

Pelerinaj  GRECIA - Locuri Sfinte si Binecuvantate Mareste imaginea.

Pelerinaj "GRECIA - Locuri Sfinte si Binecuvantate" 06.05-15.05.2014

Ziua 1: (Marti) Plecare din Romania catre insorita Grecie

Ziua 2: (Miercuri) Sosire in Grecia, vizitarea orasului Salonic, cazare in Paralia Katerini’s

Dimineata sosire in Grecia (vama Kulata-Promachonas). Vom vizita orasul Salonic – cunoscut drept capitala Greciei de Nord - si obiectivele ecleziastice si turistice importante ale acestuia (Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, unde se afla Moastele Sf Dimitrie, protectorul Salonicului, Biserica Sf. Sofia, Rotonda (Biserica Sf Gheorghe), cea mai veche biserica crestina din Grecia, Agora Antica, Arcul lui Galerius, Turnul Alb, Mitropolia din Salonic). In Mitropolia din Salonic se gasesc Moastele Sf. Grigorie Palama. Pe urma ne îndreptăm catre Paralia Katerini’s, unde ne vom caza la hotelul Akti Musson 3*+ .Dupa amiaza libera, cina la hotel.

 


 

Ziua 3 : (Joi) Excursie la Muntele Olimp - Litochoro si canionul Enipeas, Manastirea Sf. Dionisie al Olimpului, Paleos Panteleimonas

Mic dejun la hotel. Plecare catre Litochoro, orasel montan aflat la baza legendarului Munte Olimp, cel mai inalt munte al Greciei. Urmeaza o plimbare in pitorescul canion Enipeas pana la “Cascada lui Zeus”. Vom continua excursia cu vizitarea Manastirii Sf. Dionisie al Olimpului, unde se afla Mostele Sf Dionisie Olimpianul, una dintre cele mai frumoase si iubite manastiri din regiune. Vom vizita apoi satul Paleos Panteleimonas, sat de munte cu arhitectura traditionala si o priveliste superba a Marii Egee, un adevarat “muzeu al satului grecesc”, unde timpul parca s-a oprit in loc.

Intoarcere in Paralia Katerini’s, timp liber. Cina la hotel Akti Musson 3*+.
 



 

Ziua 4: (Vineri) - Manastirile de la Meteora, Biserica Sf Paraschevi din Valea Tembi

Dupa micul dejun plecam in directia Thessalia cu destinatia Meteora (aprox. 170 km), unde sunt construite celebrele manastiri suspendate, fiind considerate pe buna dreptate unice în lume. Vizitand doua dintre manastirile bizantine (Sf Varlaam si Sf Rousanou) veti putea admira arta bizantina, care uimeste prin grandoare, bogatie si frumusete. In programul excursiei este inclusa si vizita la atelierul de icoane bizantine, unde vom primi explicatii detaliate in limba romana cu privire la tehnica de realizare a acestora. Aici se pot cumpara icoane originale bizantine pictate cu foita de aur si alte frumoase suveniruri. Pranzul (optional) se poate servi pe traseu intr-o taverna greceasca. Oprire la intoarcere in Valea Tempi pentru vizitarea Bisericii sapate in stanca a Sfintei Paraschevi (protectoarea nevazatorilor) si a Izvorului cu apa sfintita al Sfintei Paraschevi. Intoarcere la hotel in jurul orei 18:00; cina la Hotel Akti Musson (Paralia Katerini’s)



 

Ziua 5 : (Sambata) Veria, Manastirea Sf. Fecioare din Sumela

Mic dejun la hotel. Plecare cu autocarul spre Veria, oras situat la poalele muntilor Vermion, unde Apostolul Pavel a predicat locuitorilor orasului, acestia fiind printre primii crestini din Grecia; vizitarea centrului orasului si a Bisericii Sf Pavel . Continuarea traseului spre Manastirea Sfintei Fecioare Maria din Sumela, acolo unde se pastreaza icoana facatoare de minuni a Fecioarei. Se spune că aceasta icoana a fost pictata de Sfantul Evanghelist Luca. Manastirea aceasta este una dintre cele mai importante centre ecleziastice din Grecia. Intoarcere în Paralia Katerini, cina la Hotel Akti Musson 3*+.

Ziua 6 : (Duminica) Manastirea Kato Xenia, Insula Evia - Edipsos, Biserica Sf. Ioan Rusul, Manastirea Sf. David

Mic dejun devreme la hotel si plecare cu autocarul spre Insula Evia, a doua insula ca marime a Greciei, dupa Creta. Primul popas va fi la Manastirea Kato Xenia, manastire de maici care pastreaza o parte din Cinstitul Brau al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Imbarcare pe ferry boat in portul Glyfa. Sosire in orasul Edipsos si continuarea traseului cu autocarul spre satul Procopie unde se gaseste Biserica Sf. Ioan Rusul, cu Moastele facatoare de minuni ale Sf. Ioan Rusul. Credinciosi din toata lumea vin aici in fiecare an pentru a se inchina la Sfintele Moaste. Manastirea Sfantului David nu este nici ea de ocolit. Aici o sa avem ocazia sa ne inchinam moastelor Sf. Cuvios David si la o icoana facatoare de minuni. Intoarcere in Paralia Katerini’s, cina la Hotel Akti Musson 3*+.



 

Ziua 7: (Luni) Kontariotissa – Manastirea Sf Efrem Sirul

Mic dejun la hotel. Plecare spre Manastirea Sf. Efrem Sirul, care se gaseste in
satul Kontariotissa (Pieria). Dupa vizitarea acestei frumoase manastiri, un adevarat “colt de rai”, vom merge in orasul Katerini, capitala judetului Pieria. Timp liber pentru plimbare in centrul orasului si cumparaturi. Seara, cina la Hotel Akti Musson 3*+

Ziua 8 : (Marti) – Paralia Katerini’s

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru odihna si plaja la Marea Egee. Seara, cina la Hotel Akti Musson 3*+.

Ziua 8 : (Miercuri) – Manastirea Souroti; Plecare spre Romania

Mic dejun la hotel si plecare spre Romania. In drum vom vizita Manastirea Souroti, situata in apropierea orasului Salonic; aici se gaseste mormantul Sfantului Paisie Aghioritul. Dupa această scurta incursiune parasim teritoriul Greciei si ne continuam traseul de intoarcere catre tara.




 

Ziua 10 : (Duminica) Sosire in Romania

Sosire in Romania si continuarea traseului spre orasele de origine.

Tarif : 269 EUR/pers

Tariful include :

- Transport cu autocarul Romania - Grecia si retur si spre obiectivele turistice incluse in program;
- 7 nopti cazare (loc in camera DBL) cu demipensiune (mic dejun si cina tip bufet) in Paralia Katerini la Hotel Akti Musson 3*+
- Ghid insotitor de limba romana pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Reducere loc in camera TPL – 10 EUR/ pers

Tariful nu include:

- biletele de intrare la manastiri / obiectivele turistice incluse in program
- bilet ferry-boat traversare catre insula Evia (aprox 10 EUR/pers dus-intors – se achita ghidului in autocar la fata locului)
- Asigurarea medicala (cu posibilitatea incheierii acesteia la agentie)
- Alte cheltuieli personale

*Grup minim 40 de persoane


Pentru detalii despre program/ rezervari, va rugam sa contactati agentia de turism Tramp Travel la nr de tel 0269 206 630/ 0269 206 631 sau la adresa de e-mail office@tramptravel.ro, agentie@tramptravel.ro
Website : www.tramptravel.ro

20 Ianuarie 2014

Vizualizari: 7046

Voteaza:

Pelerinaj GRECIA - Locuri Sfinte si Binecuvantate 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE