Incapacitatea de a trai

"Eroarea fundamentala a omului contemporan este credinta lui ca, datorita tehnologiei, poate economisi timp, cand, de fapt, este imposibil. Omul devine sclavul muncii lui tot mai intense. Este nevoie de ritm, de detasare, de incetineala. De ce nu retin studentii tot ce li se preda? Deoarece nu au timp sa devina constienti, sa revina la ceea ce au auzit, sa le patrunda cu adevarat in minte. Un student al zilelor noastre inregistreaza cunostinte, dar nu le asimileaza; in consecinta, aceste cunostinte nu "produc" nimic.

O ploaie torentiala este mult mai putin folositoare, la vreme de seceta, decat o ploaie marunta, indelungata! Dar ne aflam mereu sub o ploaie torentiala - de informatii, rapoarte, cunostinte, discutii etc. Si toate acestea zboara in jurul nostru, fara sa ramana in noi, fiind date imediat la o parte de urmatorul torent".
 

.
Pe aceeaşi temă

25 Iunie 2012

Vizualizari: 6707

Voteaza:

Incapacitatea de a trai 4.00 / 5 din 4 voturi. 3 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

teologie si stiinta

Comentarii (3)

  • ioana haitchiPostat la 2014-10-04 13:09

    De acord cu Gabriel Dumitru. Un articol fara nicio fundamentare. Superficialitatea vine din alta parte. Sunteti ca in fatza unui examen. N-ati raspuns la subiect.

  • Mihaela NistorPostat la 2012-06-26 21:30

    Este adevarat tot ce vine cu gramada, cu gramada se duce.Asa se intampla cu studentii(elevii in general)cand invata numai penru un examen atunci inregistreaza mult iar dupa examen uita tot.Sa nu mai vorbim si de faputul ca programele din tot invatamantul prevad muuulta teorie dar practica nu. Asa ca teoria este precum torentul,daca ar exista mai multa practica si teorie mai putina cred ca absolventii s-ar integra mai repede in munca pentru care s-au pregatit.

  • Gabriel DumitruPostat la 2012-06-26 08:03

    Cu părere de rău vă spun că aceasta este o părere proprie, probabil a unui profesor, părere care vizează un grup de persoane deoarece nu poţi generaliya spunând că studenţii nu reţin, înregistreayă dar nu asimileayă cunoştinţe, generaliyarea nu-i are locul. Apoi exact asta trebuie să faca un student: ascultare, înregistrare de cunoştinţe şi când îşi va desăvârşi pregătirea le va pune cap la cap pentru a exercita propria muncă. Acest articol nu este şi nu poate fi o pildă.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE