Cand Dumnezeu ne schimba nume si destine

Cand Dumnezeu ne schimba nume si destine Mareste imaginea.

Dumnezeu a zis lui Avraam: "Sa nu mai chemi Sarai pe nevasta ta. Ci numele ei sa fie Sara. Si eu o voi binecuvanta, iti voi da un fiu din ea, da o voi binecuvanta, ea va fi mama unor neamuri intregi. Chiar imparati de noroade vor iesi din ea. Avraam s-a aruncat cu fata la pamant si a ras, caci a zis in inima lui: Sa i se mai nasca un fiu unui barbat de o suta de ani? Si sa mai nasca Sara la nouazeci de ani?" (Facere 17, 15-17).

Dupa ce Dumnezeu schimba numele lui Avram In Avraam. iata ca si numele sotiei sale, Sarai este schimbat in Sara. Cand s-a intamplat asta.? pentru Avraam s-a intamplat la varsta de nouazeci si noua de ani,iar pentru Sara la varsta de nouazeci de ani..deci cand marea majoritate dintre noi, nu numai ca vom fi morti,dar om fi si putrezit in tarana deja..iata deci ca ceea ce la om este cu neputinta,la Dumnezeu este intotdeauna cu putinta..schimbarea destinelor si pogorarea binecuvantarilor peste cei ce sunt ai Lui.Cand pentru unii nu mai raman decat oasele,pentru altii este vremea implinirilor si binecuvantarilor.Asta inseamna puterea lui Dumnezeu.de a face lucruri atunci cand noi nu numai ca nu mai speram,dar chiar ne pregateam sa incheiem socotelile cu viata asta.Nu ma voi referi la schimbarea numelui lui Avraam,care si acela reprezinte un eveniment extraordinar,ci ma voi referi azi la Sara..totusi trebuie sa observam ca primul din cei doi care a fost binecuvantat de Dumnezeu prima data a fost Avraam,si pe basa binecuvantarii sale a fost si nevasta lui binecuvantata mai apoi..Iar dialogul lui Dumnezeu despre Sara este tot cu Avraam nu cu ea. Intrebarea este: daca Avraam nu ar fi fost binecuvantat mai intai.nu i-ar fi schimbat lui mai intai Dumnezeu numele,Sara ar mai fi fost binecuvantata.? Probabil ca nu.

Cand Dumnezeu ne schimba nume si destine..De ce Tatal Ceresc a dorit schimbarea numelor celor doi.? Pentru ca binecuvantarile primite au fost atat de puternice si de profunde incat Dumnezeu a dorit ca,odata cu implinirile acestor binecuvantari sa nu isi mai aduca aminte de ei asa cum au fost inainte..cu vietile lor,cu dorintele lor,cu aspiratiile si asteptarile lor,ci mai degraba a vrut sa ii vada inaintea Sa ca niste oameni CU TOTUL schimbati..inclusiv in ceea ce priveste numele. Vechile nume nu mai aveau nici o valoare.pentru ca vechile destine si chiar vechii oameni nu mai contau deloc inaintea Sa.ceea ce conta de acum cu adevarat erau OAMENII NOI.schimbati total.. Si totusi acelor oameni li s-au intamplat acea schimbare..au avut parte de acea interventie divina in viata lor la niste varste la care noi,oamenii moderni si pacatosi nici nu putem concepe asa ceva.nouazeci si noua,respectiv nouazeci de ani..Dar asteptarea a meritat: Avram a trait restul vietii sale total schimbat,cu toata fiinta sa orientata catre Domnul,iar dupa moarte si-a castigat locul la dreapta lui Dumnezeu,cum ne si arata Mantuitorul in pilda bogatului nemilostiv si a lui Lazar..

Si una dintr-e cele mai importante caracteristici din aceasta intamplare a Vechiului Testament este RABDAREA..asteptarea..omul de azi vrea totul acum si aici.fiind prea orb ca sa vada ca atunci cand actioneaza fara voia lui Dumnezeu,iar asteptarile sale nu sunt BINECUVANTATE de El..intotdeauna estecul este o garantie.Oare Avraam si Sara nu si-au dorit sa aiba copil cu mult mai demult..? Cu siguranta ca de. Probabil ca si au dorit chiar din momentul cand s-au cunoscut.cand au facut nunta. Dar Domnul a vrut ALTCEVA. Si atunci cand El vrea altceva.ORICE am incerca noi sa facem,sa schimbam mana destinului hotarat de El,sa ne indeplinim propriile nevoi dupa dorintele si asteptarile noastre,intotdeauna vom da gres.Si cu cat greseala si neascultarea noasta se va simti mai tarziu in timp,cu atat si durerea va fi mai mare. Nu intotdeauna caile hotarate de Dumnezeu pentru noi sunt si cele mai placute,dar cu siguranta ca sunt cele mai EFICIENTE.mai sigure.mai trainice..pentru ca sunt hotarate si trasate de El si nu de noi.

Oare daca Avraam si Sara nu ascultau de Domnul,nu aveau RABDARE ca sa fie binecuvantati, si nu aveau INCREDERE ca vor fi binecuvantati (in cazul de fata cu un copil..) mai ajungeau unde au ajuns.? Mai erau parintii unor intregi generatii,printr-e care si imparati..? Si ,mai important decat tot,mai primeau ei mantuirea..? fara indoiala ca nu. Toata viata lor,atat cea de aici cat si cea viitoare ar fi fost un dezastru total. Facand o comparatie cu omul de azi,nde s-ar fi ajuns.? Pai imediat dupa casatorie,Avraam vazand ca sotia sa nu poate avea copii,ar fi divortat instantaneu.La fel cum,fiind o pereche tanara,daca ea ar fi ramas gravida,fiind in ton cu asteptarile acestei lumi,ar fi avortat. Pentru ca omul de azi,omul fara Dumnezeu NICIODATA nu este multumit. Atunci cand nu are,ridica pumnul catre Cer ca de ce nu are..iar atunci cand are.trateaza cu bataie de joc darurile primite. Nicicum nu este bine. Si probabil ca Iadul va fi singura varianta.

Ei bine Avraam si Sara nu au fost asa. Au fost binecuvantati,pentru ca pe langa RABDARE si INCREDERE au stiut sa si TRAIASCA placut inaintea lui Dumnezeu..in ascultare,smerenie si rugaciune.iar Avraam,barbatul traind placut Creatorului a atras-o si pe Sara in implinirile binecuvantarilor promise de Tatal Ceresc. In pacat nu se poate trai si mai apoi sa avem si asteptari de binecuvantare..iar aceste binecuvantari pot veni in ORICE vreme..atunci cand Dumnezeu hotaraste sa vin,altfel,asa cum am mai spus,vom avea esecuri garantate..

Gabriel Antoneac

 

Despre autor

gabriel antoneac gabriel antoneac

Colaborator
4 articole postate
Publica din 23 Ianuarie 2011

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 4485

Voteaza:

Cand Dumnezeu ne schimba nume si destine 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE