Ce pot face sa-l iubesc pe cel care ma judeca mereu?

Ce pot face sa-l iubesc pe cel care ma judeca mereu? Mareste imaginea.

La locul de muncă e din ce în ce mai uşor să judeci, să-l iubeşti pe unul şi să-l urăşti pe altul. Ce pot face să-l iubesc pe cel care mă judecă mereu?

Eeei, asta e o putere pe care ţi-o dă Dumnezeu. Primul lucru pe care îl poţi face este să deosebeşti persoana de faptă. Aici e taina. Şi legat de porunca să ne cinstim părinţii, mă întreabă oamenii: „Dar cum să-l cinstesc pe tata care bea şi cade în şanţ şi înjură, şi vorbeşte urât şi huleşte?". Dar noi nu cinstim înjurăturile, şi hula şi ce a făcut în şanţ.

Ci-l cinstim pe tata ca persoană care ne-a dat viaţă. Şi restul e problema lui, a sufletului lui cu el şi cu Dumnezeu. Ce am eu de făcut e să-l încredinţez lui Dumnezeu. „Doamne, miluieşte-l! Doamne, nu-l lăsa! Nu ne părăsi!" Această rugăciune va ajuta persoana pe care o iubim să iasă din păcat.

Legat de cei de la serviciu, să urăşti fapta aceea. Urăsc când trânteşte uşa, dar pe el îl înţeleg. Nu ştie. Doamne, iartă-l, că nu ştie ce face! Nu l-a învăţat nimeni să nu trântească uşa. îi zic o dată, de două ori, şi dacă nu... şi rugăciunea pentru el este iubire. Iubirea pentru vrăjmaşi nu este iubire sentimentală. Nu ne cere Dumnezeu să-l îmbrăţişăm, să-l pupăm, să-l luăm la masă, să-i dăm flori... nu aceasta e iubirea de vrăjmaşi. Pe cel care-mi face rău îl iubesc în primul rând urând răul pe care îl face, rugându-mă pentru el şi străduindu-mă să-l iert. Aceasta este culmea iubirii - să mă străduiesc să îl iert şi dorindu-i să se mântuiască. Când învăţ lecţia asta, Dumnezeu îl schimbă pe cel de lângă mine, sau îl mută, sau mă mută pe mine. Să luăm aminte că fiecare întâlnire e o lecţie, ne întâlnim cu un anumit fel de persoane care ne fac să suferim, şi dacă ne rugăm şi lucrăm iubirea pentru omul acela, după poruncile lui Dumnezeu, la un moment dat el dispare din viaţa noastră. S-a terminat lecţia. Altfel, plecăm de la biroul acela, ne ducem la altul şi găsim pe cineva exact la fel. Divorţăm de o femeie, ne însurăm cu alta, şi o găsim exact la fel. De ce? Pentru că nu ne-am făcut temele, n-am învăţat să iubim în acel fel.

Monahia Siluana Vlad
Trupul omului - potir al Trupului Domnului, Editura Doxologia

Cumpara cartea "Trupul omului - potir al Trupului Domnului"

Pe aceeaşi temă

18 Martie 2016

Vizualizari: 1268

Voteaza:

Ce pot face sa-l iubesc pe cel care ma judeca mereu? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE