
Să ne ferească Dumnezeu de sexe egale! Să ştiţi că fundamentală pentru a înţelege sexualitatea familiei şi a omului este taina Botezului. Noi nu avem un botez special pentru bărbaţi şi un botez special pentru femei. O să ziceţi: Da, dar nu le ducem pe fetiţe în altar! Vaaai, iată ce inegalitate! Eu le duc si pe fetite. Si stiti de ce le duc? Toată lumea zice că nu-i nicio femeie în altar. Serios? Dar cine-i pictată aşa, deasupra altarului? Nu-i o femeie? Când eşti ca ea, ai ce căuta în altar! Când nu eşti ca ea, ce să cauţi în altar, tătică? Deci n-avem o cununie: Se cunună robul lui Dumnezeu, Gheorghe, cu a dracu să fii, muiere nenorocită! Zicem noi asta? Nu! Şi mai e ceva. Noi nu spunem: Se cunună robul lui Dumnezeu, Gheorghe, cu roaba lui Gheorghe, Ionela. Zicem tot cu roaba lui Dumnezeu. In Dumnezeu se face egalizarea, între oameni, noi, egali? Veniţi-vă în fire! Acestea sunt bâlciuri, ideologii. Ceea ce mă impresionează pe mine este că întotdeauna femeia este superioară bărbatului. Ea naşte, bărbatul nu! Bărbatul cel mult asistă, dacă are sânge; dacă nu, stă acasă. .. şi bea, să se încurajeze!
In Sibiu era o tradiţie - bănuiesc că în Moldova nu-i deloc aşa, în care pe mama n-o lăsau să vină la botezul copilului. Da, ferească Dumnezeu, cum să intre ea aici, că-i spurcată! Rugăciunea aceea se face acasă, când pare ea că-i spurcată, deşi noi nu spunem că s-a spurcat prin naştere. Noi îl rugăm pe Dumnezeu s-o vindece. E o rugăciune de încurajare a femeii. Acum, dacă citeşte popa rugăciunea ca nesimţitul, ca la ştiri, sigur că femeia se simte puţin oprimată, dar asta-i problema tonului, care face muzica. Şi m-am încăpăţânat de câteva ori să o aduc pe femeie în biserică, ştiind bine cu ce babe mă bat acolo. Măi, părinte, da nu e bine! Eu la bază sunt laborant ginecolog, deci, uşurel. Dacă vreţi amănunte, nu vă spun. Biata femeie e gata să moară acolo! E gata să sufere acolo la maximum. Femeia când naşte este egală cu soldatul din post în linia întâi, pentru că e la milimetri de moarte! Si asta, oricât de bun ar fi medicul ginecolog! Eu când aud că oamenii dau în judecată medicii ginecologi că le-au murit copiii sau li s-au îmbolnăvit... Domnule, noi nu suntem conştienţi că medicul nu-i Dumnezeu?
Săracii de ei, medicii! Fac şi ei ce pot! Dacă tu te duci numai în luna a noua, după ce naşti, să te vadă ginecologul, ce să facă cu tine? Zice: Dar ne-a asigurat că este bine. In momentul când te-a văzut era bine, dar binele acesta devine nebine în fracţiuni de secundă. Nimeni nu-i Dumnezeu. Le tot spun doamnelor acestora, care sunt însărcinate: „Măi, ce tot mergeţi să vă vadă medicul la ecograf? Aveţi piese de schimb? Dacă copilul n-are ceva, îi luaţi din raft şi-i puneţi copilului? Numai vă speriaţi şi, din sperietură, se naşte drama copilului”. „A, da, aveţi dreptate. Cam aşa. Da.” Deci, revin: Superioritatea femeii este netă. Mi-a spus cineva că femeia nu-i preot. O mamă care frânge pâinea copiilor la masă este preotul casei. Haideţi să nu ne asumăm roluri pe care nu le avem. Cineva comenta: Vai de mine, iar scoatem abecedare cu femeia cu şorţul şi bărbatul pe tractor? Dar ce-ai vrea, să pui tractorul pe femeie şi bărbatul pe şorţ?
Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra; Editura Agnos
Cumpara cartea "Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra"
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.