Consiliere suportiva gratuita pre sau post operator pacientilor cu neoplasm

Consiliere suportiva gratuita pre sau post operator pacientilor cu neoplasm Mareste imaginea.

Consiliere suportiva gratuita pre sau post operator pacientilor cu neoplasm

Am trecut prin emotiile si framantarile preoperatorii. Am facut 6 operatii in viata mea. In primele 5 cazuri am trait intens frica de operatie si suferinta primelor zile de dupa operatie. Cand ajungi la Institutul Oncologic frica si emotiile se prelungesc. Fricile amplifica durerea si prelungesc suferinta, uneori complicand tabloul. Durerea celui de langa noi ne tulbura.  Avem multe intrebari de pus! Cui sa le pui? Medicul care ne-a operat, este mereu in sala. Mergem la pansat, dar atunci alti pacienti, in situatii asemanatoare asteapta la rand. Ce e de facut? Asteptam rudele sa vorbeasca cu medicul. Asteptam rezulatele de la anatomie patologica, 2-4 saptamani. Ni se pare o viata. De ce nu se poate mai repede? Pentru ca piesa trebuie prelucrata, pusa in parafina pentru o perioada determinta, apoi trebuie citita, scris rezultatul.

Eu am fugit la mare, urma sa primesc rezultatul chiar de ziua mea . Mi se parea crud sa primesc un rezultat prost intr-o zi cand toata lumea suna sa-mi ureze sanatate si multi ani. Incurajarile ajuta, dar uneori o urare de " sa traiesti multi ani cu sanatate" cand tu tocmai ai aflat ca ai cancer gr..., te doboara.

Pe mine m-a ajutat faptul ca prietena mea din copilarie a tinut cont de nevoile mele si mi-a oferit cat am cerut, nimic in plus , nimic in minus. M-a ajutat, de asemeni, faptul ca din momentul operatiei a stat permanent cineva langa mine, vreme de 21 de zile. Zi si noapte, familia, prietenii au facut de garda prin rotatie si au fost cu mine pentru mine si nevoile mele.

Rezultatul de la anatomie patologica l-am primit prin intermediul psihologului meu. Azi am decis sa intind o mana celor care, asemeni mie, sau altor fiinte dragi mie, trec prin emotii si suferinta cauzate de boala neoplazica operata/operabila.

Ma poti contacta scriindu-mi aici sau telefonandu-mi.

Victoria C. Ion, Psiholog

0723.596.106

Despre autor

Victoria C. Ion Psiholog Victoria C. Ion

Editor
16 articole postate
Publica din 18 Aprilie 2010

28 Mai 2010

Vizualizari: 520

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE